finanțe personale Locuiți în Canada și aveți datorii mai mici de 250 000 $ (excluzând datoria ca un credit ipotecar garantat de domiciliu principal)? Dacă ați răspuns "da", o propunere de consum ar putea fi alegerea potrivită pentru dvs.

Ce este o propunere de consum?

O propunere de consum este o alternativă la falimentul personal. Acesta este un proces formal, obligatoriu din punct de vedere juridic administrat de un administrator de propuneri de consum, care este, de asemenea, un mandatar în faliment. Acesta din urmă negociază cu creditorii dvs. în numele dvs. pentru a găsi un aranjament pentru rambursarea parțială a datoriei dvs. și vă oferă protecție imediată împotriva colectorilor de datorii.

Pe scurt, atunci când depuneți o propunere de consum, sunteți de acord să plătiți o parte din ceea ce datorați și creditorii dvs. sunt de acord să elimine restul.

Cum

mersul pe jos Mandatarul va lucra cu tine pentru a dezvolta o „propunere“ - o ofertă de a plăti creditorii dvs. un procent din ceea ce ei sunt datorate sau de a prelungi timpul disponibil pentru a face restituirea sau ambele.

Perioada de valabilitate a propunerii de consum se extinde pe o perioadă maximă de cinci ani. Plățile sunt efectuate de mandatar și administratorul utilizează acești bani pentru a plăti fiecărui creditor.

Vreți să știți dacă o propunere de consum este opțiunea potrivită pentru dvs.? Cea mai bună modalitate de a afla este să consultați un mandatar pentru a discuta situația dvs. personală. El vă poate evalua finanțele și poate explica avantajele și dezavantajele și diferitele opțiuni posibile.

Procesul (prin amabilitatea Biroului de inspectorul general de faliment Canada)
  • Mandatarul va depune propunerea la Oficiul de inspectorul general de faliment (OSB). După depunerea propunerii, veți înceta să efectuați rambursări direct creditorilor dvs. negarantate. Pe de altă parte, în cazul în care creditorii dvs. vă colectează salariul (împuternicirea din salariul de plată) sau au întreprins acțiuni în justiție împotriva dvs., aceste acțiuni sunt suspendate.
  • Administratorul prezintă propunerea creditorilor dvs. Propunerea va include un raport privind situația dvs. personală și cauzele dificultăților dvs. financiare.
  • Creditorii au 45 de zile pentru a accepta sau respinge propunerea. Dacă se cheamă o reuniune a creditorilor, creditorul poate accepta sau respinge propunerea înainte sau în timpul reuniunii.