De ce atât de mulți oameni dezvolta diabet zaharat? Dacă epidemia de diabet nu v-a lovit încă, pre-diabetul zaharat - nivelurile de zahăr din sânge suficient de ridicate pentru a vă avertiza - ar trebui să vă îngrijoreze.

Care sunt cauzele diabetului? Genetica joacă un rol.
 • De asemenea, prea multe kilograme și un stil de viață sedentar vă va determina să dezvoltați diabetul de tip 2.
 • Care sunt simptomele?
Deseori, nu există simptome.

Pe măsură ce progresează, simptomele includ setea, urinarea frecventă, foamea intensă, pierderea în greutate, oboseala, vederea încețoșată, rănile care vindecă lent și infecțiile urinare și vaginale. femeia.

 • 10 schimbări în stilul tău de viață
Dacă aveți factori de risc pentru diabet sau testele de sânge arată că aveți pre-diabet, iată pașii pe care îi puteți lua înainte de a dezvolta această boală. Per 1. Pierdeți câteva kilograme

Faptul că sunteți supraponderal este motivul pentru care vă aflați la un risc ridicat pentru diabetul de tip 2.

Depozitarea excesului de grăsimi periculoase în jurul tău desensibilizează celulele. insulina, hormonul care vă permite să absorbi zahărul din sânge.

Rezistența la insulină este primul pas către diabetul de tip 2.

 • 2. Luați 5-9 porții de fructe și legume
 • Luați cinci până la nouă porții de fructe și legume, plus trei porții de semințe întregi.
Această dietă menține zahărul în sânge la niveluri scăzute și stabile, calmează inflamația cronică scăzută, care interferează cu absorbția zahărului în sânge. Ren 3. Renunță la "dulciuri lichide"
 • O porție de sodă pe zi crește dramatic riscul de sindrom metabolic cu 44%.
Îndepărtați setea cu apă, apă brută, ceai neschimbat sau lapte degresat în loc să beți băuturi răcoritoare.

Un studiu a arătat că cel puțin o porție de lapte degresat, iaurt sau brânză pe zi a redus riscul de sindrom metabolic cu până la 62%. Bou 4. Mutați mai mult

 • Exercitarea vă ajută să vă protejați de diabet deoarece folosesc zahăr din sânge pentru a alimenta celulele musculare, făcându-le mai sensibile la insulină.
 • Un studiu a constatat că 30 de minute pe zi de mers înaintat a redus riscul de diabet zaharat cu 43%.
Luați lecții de înot, bowling sau doar muzică și dans. Ren 5. Renunta la fast-food

Cercetatorii au descoperit ca oamenii care au mancat doua portii de burgeri pe saptamana au avut 26% sanse de a dezvolta un sindrom metabolic. O servire zilnică de alimente prăjite a crescut probabilitatea de 10 până la 25%.Alimentele bogate în grăsimi saturate și trans sunt corelate cu diabetul.

 • 6. Înlocuiți burgeri cu pește
Burger și unt nu numai că înfundă arterele, dar crește rezistența la insulină, ducând la diabet.

Peștele și uleiul de măsline reduc efectiv riscul de diabet.

 • Este același lucru pentru arahide și ulei de canola. Mes 7. Măsurați-vă talia
Femeile cu o circumferință a taliei mai mare de 89 centimetri (35 țoli) și bărbații cu mai mult de 102 centimetri (40 inci) sau mai mult, sunt mult mai probabil să își tripleze înălțimea. riscul de diabet zaharat.

Cercetătorii constată că există tot mai mulți oameni cu greutate normală și cu o înălțime prea mare, deci nu este suficient să te uiți la scară.8. Au micul dejun

 • Într-un studiu, oamenii care au mâncat micul dejun au avut o șansă de 35-50% să fie supraponderali comparativ cu cei care au omis micul dejun.
 • Dacă nu mâncați micul dejun, ficatul eliberează rezervele de glucoză pentru a menține suficiente niveluri de zahăr din sânge.
În același timp, crește nivelul hormonului care stimulează pofta de mâncare, împingând mai mult. Cherchez 9. Căutați ajutor pentru depresie

Oamenii de stiinta cred că depresia afectează chimia organismului, provocând probleme pentru toți oamenii cu risc de diabet zaharat.

 • Ratele de rezistență la insulină au fost cu 23% mai mari la femeile deprimate comparativ cu femeile non-depresive, indiferent de greutatea corporală, obiceiurile de exercitare sau vârsta.
10. Îmbunătățiți-vă somnul

Lipsa cronică de somn duce la creșterea în greutate și reduce sensibilitatea organismului dumneavoastră la insulină.

 • Într-un studiu, bărbații care au avut o medie de doar cinci până la șase ore de somn pe noapte, și-au dublat riscul de diabet. Femeile au prezentat rezultate similare.
 • În cele mai multe cazuri, diabetul este complet prevenit printr-un stil de viață sănătos și adecvat. Integrați aceste schimbări în viața de zi cu zi. Veți menține diabetul și vă veți simți mult mai bine.