Dacă suferiți doar de o răceală, probabil că nu trebuie să citiți acest lucru acum. Dar, dacă aveți ceva mai grav, fie că este vorba de hipertensiune arterială sau de cancer, veți dori să învățați cum să deveniți un pacient mai bun pentru a obține cea mai bună îngrijire medicală posibilă. Iată câteva sfaturi pe care trebuie să le aveți în vedere înainte de a vă consulta medicul.

1. Înțelegerea stării dvs. medicale

Dacă sunteți diagnosticat cu o boală sau tulburare, aflați tot ce puteți despre el.

  • Nu aveți nevoie să deveniți expert în acest subiect sau să mergeți la școala medicală. Nu veți fi un expert ca medicul dvs., dar înțelegerea faptelor de bază poate ameliora anxietatea, făcând boala dvs. mai puțin înfricoșătoare și poate chiar să vă îmbunătățească șansele de recuperare.
  • Mai important,încercați să aflați ce opțiuni de tratament sunt disponibile pentru starea dumneavoastră.Dacă medicul dumneavoastră nu vă oferă o formă de terapie, întrebați motivul.
  • Dacă nu știți cum să accesați informațiile medicale disponibile pe Internet, adresați-vă unui prieten sau unui părinte talentat computere care să vă ajute.
  • Spitalul local probabil are, de asemenea, o bibliotecă medicală; sunați și solicitați ajutor de la un bibliotecar. De asemenea, puteți utiliza un serviciu profesional pentru a căuta literatură medicală referitoare la starea dumneavoastră.
  • Unii angajatori oferă acces la servicii în cadrul planurilor de sănătate ale angajaților; contactați reprezentantul dvs. pentru resurse umane.
2. Profitați la maximum de numirea dvs.

De asemenea, este important să înțelegeți ce vă spune medicul despre starea dumneavoastră și opțiunile de tratament. Prea des, oamenii vin dintr-o vizită mai confuză decât atunci când au ajuns acolo. Pentru a vă asigura că aveți toate faptele relevante, urmați pașii următori.

  1. Fii însoțit de un prieten sau de o rudă, de preferință cineva care este un bun ascultător și care nu se va teme să vorbească în numele tău.
  2. Utilizați un stilou și un notebook pentru a scrie informații importante. Dacă nu credeți că puteți scrie informații și puteți asculta în același timp, puteți utiliza un magnetofon.
  3. Adresați-vă medicului dumneavoastră pentru a explica și clarifica termenii pe care nu îi înțelegeți.

Pe scurt, fii politicos, dar ferm. Fii atent, dar nu autoritar. Fiți informat, dar nu pretindeți că sunteți expert. Urmând pașii următori, vă veți ajuta să vă construiți o relație sănătoasă și echilibrată cu medicul dumneavoastră și să aveți grija potrivită, cu riscurile și beneficiile cu care vă simțiți bine.