Mulți oameni iau de calciu pentru a preveni osteoporoza și de a avea oase puternice. Cu toate acestea, multe mituri există în jurul valorii de calciu. Iată adevărul despre trei dintre ei.

1. Toată lumea ar trebui să ia suplimente de calciu

Nr.Medicii recomanda adesea suplimente de calciu pentru a construi oase puternice. Dar beneficiile par modeste, deci gândiți-vă de două ori înainte de a adăuga aceste pastile la regimul zilnic.

  • Furnizarea corpului dumneavoastră cu o cantitate regulată de calciu este esențială pentru oasele sănătoase.
  • Cu toate acestea, dezbaterea continuă cu privire la beneficiile de a lua suplimente pentru intarirea oaselor si prevenirea fracturilor, în mare parte deoarece rezultatele studiilor sunt contradictorii.
2. Luați pe bază de calciu anti-acizi suficient

Da și nu.Pentru majoritatea oamenilor, antiacidele comune pot fi o alternativă mai ieftină la suplimentele de calciu.

  • De fapt, ingredientul activ în multe comprimate antiacide populare este carbonatul de calciu, același ingredient ca și în unele suplimente de calciu.
  • Ar fi mai bine, totuși, să utilizați suplimente care conțin citrat de calciu, care cauzează mai puține efecte secundare.
  • Citratul de calciu poate fi, de asemenea, o alegere mai bună pentru persoanele în vârstă, ale căror stomac produce mai puțin acid, care este necesar pentru absorbția calciului.
3. Luați suplimente ca este de ajuns

Nr.Luați carbonat de calciu cu o masă pentru a vă asigura că este bine absorbit. (Puteți lua citrat de calciu în orice moment.)

  • Nu luați mai mult de 500 mg de calciu pe rând, deoarece organismul nu poate absorbi mai mult calciu.
  • Dacă este posibil, evitați să luați suplimente de calciu după o masă bogată în fibre, care poate interfera cu modul în care acestea sunt absorbite. Discutați cu medicul dumneavoastră dacă luați orice medicament care suprimă producția de acid gastric. Acestea pot împiedica organismul să absoarbă suficient calciu.
  • Calciul este un nutrient necesar pentru întărirea oaselor, dar asigurați-vă că luați suplimente care vă vor oferi cele mai multe beneficii. Respectarea acestor recomandări vă va ajuta.