Chiar dacă ați avut o cursa minunată și nu credeți că ați cheltuit prea mult, este posibil să simțiți dureri de cap după o cursă dureroasă. Acestea se pot întâmpla chiar și celor care nu au fost excesiv de calzi sau care nu au simțit amețit în timpul cursei. Iată câteva modalități de atenuare a acestui risc. Év 1. Evitați deshidratarea

Una din principalele cauze ale durerilor de cap este deshidratarea. Dacă nu absorbți suficiente fluide înainte și în timpul unei curse, puteți fi siguri că veți avea dureri de cap.

Experții sunt de acord că ar trebui să beți suficientă apă pentru a vă forța să mergeți la baie aproximativ o dată la două ore.

Când să beți?

  • Înghețarea multă apă chiar înainte de a alerga nu este calea spre hidratare. Trebuie să țineți cont de ora din zi pe care intenționați să o derulați și să vă planificați să vă hidrațiți bine în avans.

Dacă veți alerga dimineața devreme, asigurați-vă că beți multă apă cu o noapte înainte, apoi beți un pahar de apă cu aproximativ 15 minute înainte de a alerga.

Dacă intenționați să alergați târziu în după-amiaza sau seara, luați bășici de apă toată ziua pentru a vă pregăti pentru cursa.

  • Nu este întotdeauna necesar să bei apă în timpul cursei. Dacă este răcoroasă afară și alergi mai puțin de o oră, poți să renunți la băut în timpul cursei.
  • Dacă este fierbinte sau dacă veți alerga mai mult timp sau dacă știți că aveți de gând să transpirați mult, atunci planificați să împachetați o sticlă de apă.
  • Adăugați electroliți
  • Electroliții ajută, de asemenea, organismul să rămână hidratat corect.

Puteți dizolva o pudră sau o pudră de electrolit în apă și puteți consuma alimente bogate în electroliți toată ziua.

Bananele, cartofii dulci, migdalele și apa de nucă de cocos sunt umplute cu electroliți benefici. Surve 2. Monitorizați glucoza din sânge

  • De asemenea, puteți evita durerile de cap prin menținerea unei diete echilibrate înainte de a alerga. Păstrați-vă zahărul în sânge la un nivel optim prin includerea echilibrului corect al carbohidraților, proteinelor și grăsimilor din dieta dumneavoastră.
  • Mâncați o gustare rapidă ca o bucată de fructe sau pâine integrală de grâu cu unt de arahide cu o oră înainte de cursa.
După alergare, hrăniți-vă corpul cu o gustare care va conține carbohidrați și proteine. Ét 3. Întindeți gâtul și umerii

Tensiunea în gât și umerii contribuie, de asemenea, la durerile de cap.

  • După fugă, faceți întinderi care întind masele gâtului, umărului și spatelui.
  • Un duș fierbinte sau un masaj superior poate relaxa mușchii tensionați și poate preveni durerile de cap.
Cu o planificare bună și acordând o atenție deosebită hidratării, alimentației și mușchilor din partea superioară a corpului, probabil veți fi în măsură să reduceți frecvența durerilor de cap post-race. Cu toate acestea, dacă sunteți îngrijorat de durerile de cap, vizitați medicul dumneavoastră pentru a exclude orice probleme de sănătate subiacente.