Condiții de viață cu diabet nu înseamnă că ar trebui să evite sexul. Iată câteva sfaturi pentru a vă distra viața sexuală, distracție și siguranță.

1. Verificați mai întâi glicemia

Dacă nivelul de zahăr din sânge tinde să scadă în timpul activității fizice sau pe timp de noapte, sexul seara poate fi o provocare.

Înainte de creșterea temperaturii în dormitor, verificați nivelul glucozei din sânge pentru a vă asigura că este adecvat.

  • Dacă nivelul glucozei din sânge este la un nivel normal sau este deja scăzut, poate fi necesar să vă ajustați insulina sau să mâncați ceva înainte sau după sex; o sesiune intensă te-ar putea face hipoglicemic.
  • Dacă aveți o pompă de insulină, luați în considerare deconectarea acesteia în timpul sexului. Soyez 2. Aveți grijă atunci când amestecați sex și alcool
Alcoolul și sexul puternic pot reduce atât nivelul de zahăr din sânge, cât și o combinație a celor două poate provoca o cădere periculoasă.

Asigurați-vă că monitorizați glucoza din sânge dacă beți un pahar de vin sau mai mult.

  • 3. Protejați-vă de infecțiile cu drojdie
Femeile cu diabet zaharat sunt mai susceptibile la infecții vaginale și trebuie să acorde o atenție specială pentru a le preveni.

Nivelurile mai ridicate de glucoză din mucoasa vaginală, combinate cu umiditate și căldură, promovează creșterea bacteriilor și drojdiilor. Problema este deosebit de gravă pentru femeile în vârstă, deoarece nivelul protector al estrogenului scade în timpul menopauzei.

Ce trebuie să faceți

Spălați regulat și mențineți fecalele departe de vagin.

  • Țineți zona vaginală uscată și evitați hainele care rețin umiditatea.
  • Evitați produsele de igienă feminină care promovează infecțiile, inclusiv dușuri, spray-uri și săpunuri puternice.
  • Indiferent de sex, păstrați-vă zahărul din sânge în ochi și spuneți medicului dumneavoastră despre unguente și creme medicinale care pot rezolva problema.

4. urineze înainte și după sex

Dacă sunteți o femeie care suferă de leziuni ale nervilor care controlează vezica urinară (vezică neurogenă), urina chiar inainte de sex si in termen de 30 de minute după actul sexual.

Aceasta reduce șansele de a dezvolta o infecție a vezicii urinare. Vérifiez 5. Verificați efectul perioadei menstruale

  • Ciclul menstrual vă poate complica eforturile pentru a vă gestiona diabetul. Femeile acumulează niveluri ridicate de estrogen și progesteron cu aproximativ o săptămână înainte de menstruație.
Unii oameni de știință cred că acești hormoni interferează cu sensibilitatea la insulină în multe femei, care de obicei cresc zahărul din sânge, dar pot, de asemenea, cauza scăderea.

Ce trebuie să faceți

Scoateți citirile de glucoză din sânge pentru ultimele trei luni și trasați datele la care a început ultima perioadă.

A fost zahărul din sânge mai mare cu o săptămână înainte de perioada dvs.? Dacă da, încercați diferite soluții.

Obțineți mai multă exercițiu în acel moment sau reduceți aportul de carbohidrați, de exemplu.

Dacă utilizați insulină, adresați-vă medicului dumneavoastră dacă puteți să vă creșteți treptat doza și să o reduceți din nou la începutul perioadei.

  • Dacă glicemia ta are tendința să scadă cu o săptămână înainte de perioada ta, fă opusul; exercitați mai puțin, consumați mai mulți carbohidrați și reduceți ușor doza de insulină dacă medicul dumneavoastră este de acord.
  • Luați măsuri de precauție
  • Prin luarea acestor precauții, veți fi mai puțin vulnerabili la infecții și hipoglicemie, în timp ce vă veți bucura de o viață sexuală satisfăcătoare.