Baruri energetice - aceste cuvinte evocă viziuni ale sportivilor de nivel înalt care călătoresc distanța pe puterea unui o singură bară. Dar sunt bune pentru toată lumea?

Cuvântul "energie" înseamnă capacitatea de a munci sau o activitate viguroasă. În lumea nutriției, cuvântul energie este sinonim cu calorii. Adevărul este că toate alimentele vă dau energie. Doar pentru că o mâncare este numită bară de energie, nu înseamnă că mâncarea vă va da mai multă energie.

Ce conține o bară energetică?

Barele de energie au fost integrate pe piață și sunt vândute în farmacii și magazine alimentare, săli de sport și magazine alimentare de sănătate. Oamenii le mănâncă ca un optimizator de performanță, gustare, stimulare energetică, înlocuire de masă și un instrument de scădere în greutate.

Cu toate acestea, nu toate barele sunt create în mod egal, și este important să revedeți ceea ce mâncați și să determinați dacă este potrivit pentru dvs.

 • Există baruri cu carburi mari, bare cu proteine ​​mari, 40-30-30 bar, bare de prânz, baruri de stimulare a creierului, bare de înlocuire a mâncării, bare de dietă și multe altele. Unele sunt hrănitoare, iar unele nu sunt. Căutați baruri cu conținut scăzut de grăsimi, în special grăsimi saturate sau grăsimi trans.
 • Un indice care indică prezența grăsimii trans este termenul "grăsime hidrogenată" de pe etichetă.Unele baruri sunt o bună sursă de fibre (care vizează trei până la cinci grame), precum și vitamine și minerale importante.
 • Barele cu proteine ​​ridicate pot fi utile pentru sportivii vegetarieni, alergatorii la distanțe lungi și persoanele care au nevoie de o dietă bogată în proteine. Căutați bari care conțin proteine, cum ar fi zerul, soia sau cazeina.
 • Barele de înlocuire a mesei sunt utile pentru persoanele care încearcă să piardă în greutate, dar nu ar trebui utilizate în mod regulat. Dacă utilizați o bară ca înlocuitor de masă ocazional, căutați bare care conțin cel puțin 10 până la 15 grame de proteine.
 • Dacă sunteți un atlet, încercați diferite baruri în timpul antrenamentelor obișnuite înainte de a le folosi într-o competiție. Sistemul fiecăruia este diferit, deci este important să găsiți ceea ce funcționează cel mai bine pentru dvs. înainte de a vă găsi în căldura momentului.
 • Deși barele de energie pot părea că au aceleași vitamine și minerale găsite în fructe, legume și boabe, ele nu conțin produsele fitochimice, bioflavonoidele și fibrele naturale găsite în alimente.
 • Beneficiile barurilor energetice
Barurile energetice nu sunt alimente magice, dar dacă sunteți un atlet serios, lucrați pe perioade lungi de timp sau jucați un sport de anduranță cum ar fi un triatlon sau un maraton, ei pot ajuta.

Dacă încercați să vă măriți consumul caloric pentru a vă susține evenimentul de anduranță și ați maximizat cantitatea de alimente obișnuite pe care o puteți mânca, barele de energie pot oferi calorii suplimentare și alte substanțe nutritive importante.

 • Acestea sunt portabile, non-perisabile și pot fi mai ușor de ținut, uneori, decât baghete, iaurturi, fructe sau alte scolări energizante.
 • Mulți sportivi consideră că este mult mai convenabil să-i înfulece pe termen lung și s-au dovedit a fi populare în cazul sportivilor, schiorilor, bicicliștilor și marinarilor.
 • Barele de energie sunt, de asemenea, utile pentru evenimente sportive care durează toată ziua când alte alimente nu sunt disponibile.
 • Majoritatea oamenilor folosesc aceste produse pentru comoditate. Pentru persoanele ocupate în mișcare, ele pot fi o gustare excelentă la mijlocul zilei sau o gustare pre și post antrenament dacă nu aveți acces la fructe sau iaurt.
 • Unele dezavantaje de luat în considerare
Cu toate că concurenții de anduranță pot profita pe deplin de beneficiile, barele de energie nu sunt un mare ajutor pentru sportivii de agrement.

Nu vor furniza energie suplimentară, nu își vor construi mușchii și nu vor mări rezistența. Acestea trebuie dobândite prin instruire.

 • Dacă caloriile suplimentare furnizate de aceste bare de energie nu sunt "arse", ele pot duce rapid la creșterea în greutate.
 • Barurile energetice pot fi delicioase și practice, dar pot face mai mult rău decât bine. Țineți cont de acest ghid și asigurați-vă că știți exact ce obțineți de la bara dvs. de energie.