Este un semn de îmbătrânire naturală: vechi de unul din trei oameni peste 60 de ani si jumatate din cei peste 85 au unele daune ale auzului. Dar, odată cu progresul unei tehnologii din ce în ce mai sofisticate, vă puteți îmbunătăți în mod dramatic auzul, indiferent de vârsta în care vă aflați.

Începeți

Dacă medicul dumneavoastră vă recomandă un aparat auditiv, consultați un audiolog pentru a determina tipul potrivit pentru dumneavoastră.

  • Cel pe care îl vei primi se va baza pe gâsca pe care o ai, pe activitățile tale zilnice, pe preocupările estetice și pe costuri.
  • Majoritatea revânzătorilor oferă o perioadă de probă gratuită de 30 de zile pentru dispozitivele auditive și este posibil să aveți nevoie de mai multe ajustări înainte ca dvs. să fie ideală.
Tipuri de aparate auditive

Există trei tipuri principale de aparate auditive, inclusiv acestea.

  • Proteză intraculturativă.Acest model este poziționat complet în urechea externă și toate componentele sunt conținute într-o cutie din plastic dur. Această proteză poate fi utilizată numai pentru tulburări auditive ușoare până la severe.
  • Contururi ale urechii.Componentele sunt ținute într-o carcasă în spatele urechii, conectate la o matriță din plastic care se potrivește în urechea exterioară. Acest model este pentru persoanele cu tulburări de auz moderate până la extreme.
  • proteză intraauriculară.Este personalizat în canalul urechii și este aproape invizibil. Tratamentul tulburărilor auditive ușoare până la moderate.
Noi tipuri de circuite

Sunt de asemenea disponibile trei tipuri de circuite electronice.

  • Analogic / reglabil.Acest circuit este construit de un laborator în conformitate cu specificațiile nivelului volumului și alte informații ale audiologului dvs. Reglaje ușoare se pot face odată ce proteza este livrată. Acesta este de obicei mecanismul cel mai puțin costisitor.
  • Analogic / programabil.Programat de un calculator, acest tip poate gestiona mai mult de un program la un moment dat. Permite purtătorului să se adapteze în funcție de mediul de ascultare, cum ar fi o plimbare în țară sau o cină într-un restaurant zgomotos.
  • Digital / programabile.Circuitele digitale sunt programate pe computer și calitatea sunetului și timpul de răspuns pot fi calibrate pentru dvs. Cipul digital permite o mai mare flexibilitate. Audiologul dvs. poate face ajustări individuale. Acesta este de obicei cel mai scump circuit.

Păstrați acest ghid în minte și cunoașteți opțiunile când alegeți un aparat auditiv.