Puteți lupta în mod eficient împotriva greață cu unele acasă căi de atac, dar nu elimina nevoia de a vomita, pentru că acest lucru este unul mecanismele de apărare împotriva celor mai puternice substanțe nocive pe care corpul dumneavoastră le posedă. Greața și vărsăturile sunt adesea cauzate de alimente contaminate, consumul excesiv de alcool sau de un virus. Dar ele pot fi, de asemenea, simptome de boală de mișcare, sarcină sau chiar stres.

Deoarece disconfortul poate fi, un episod scurt de vărsături servește, de obicei, la un scop. Ajută la scăderea corpului dumneavoastră de substanțe toxice și, atunci când se întâmplă, greața și durerea de stomac ar trebui să dispară. Unii oameni se simt greați când călătoresc cu mașina, cu barca sau cu trenul. Boala de mișcare este deosebit de frecventă la copiii ale căror mecanisme de echilibru sunt mai sensibile decât la adulți.

Remedii interne

Puteți preveni în mod eficient creșterea grețului prin inhalarea profundă aroma de un măr proaspăt tăiat.
  • Pentru greață bruscă, puneți o picătură de ulei de mentă pe limba sau pe spatele mâinii și inspirați profund aroma.
  • În vremurile vechi, oamenii păstrau sticle de parfum la îndemână. Astăzi, ele preferă să utilizeze uleiuri esențiale. Puneți două picături din fiecare ulei de lavandă și lemn de santal pe un țesut și inspirați adânc.
  • Pentru a vă calma stomacul, amestecați cinci mililitri (o linguriță) de semințe de fenicul într-un mortar; turnați încă 250 ml (o cană) de apă într-o cratiță. Aduceți la fierbere și lăsați să absoarbă timp de 10 minute înainte de a bea.
  • Pentru boala de mișcare
Acest ceai va ajuta la prevenirea bolilor de mișcare. Puteți să o pregătiți și să o luați într-un mic termos. Se toarnă apă fiartă peste o bucată de scoarță de scorțișoară și se lasă să absoarbă timp de 10 minute și se filtrează înainte de a bea. Atunci când greața crește, este uneori util să mestecați puțin ghimbir lent.