1. Cum mercurul intră în

alimentar Mercur, o metale grele care intră în atmosferă, în principal din cauza centralelor electrice pe cărbune devine mai toxic atunci cand bacteriile din lacuri si oceane se transforma în metilmercur, care peștii apoi absorb în țesuturile lor grase. Peștii mai predispuși, cum ar fi peștele-spadă, cu atât este mai probabil să găzduim metilmercur. Les 2. Pericole și efecte

Methylmercur este deosebit de toxic pentru femeile însărcinate, pentru mamele care alăptează și pentru copiii mici. Chiar și expunerea la nivel scăzut poate afecta dezvoltarea creierului și poate avea efecte neurologice și comportamentale. La adulți, metilmercurul dietetic poate crește riscul bolilor de inimă. 4. Care sunt nivelurile sigure?

Fructe de mare este hrănitoare. Ele sunt o sursă de proteine ​​de înaltă calitate, cu conținut scăzut de grăsimi saturate și bogate în acizi grași omega-3, sănătoși în inimă. Experții în domeniul sănătății publice sunt, prin urmare, dornici să determine nivelul de mercur care poate fi consumat în condiții de siguranță. În Statele Unite, Administrația pentru Alimentație și Medicamente (FDA) consideră ca limită de siguranță o parte per milion (ppm) de metilmercur.

Cu toate acestea, Agenția de Protecție a Mediului (EPA), care nu reglementează produsele alimentare, utilizează o limită mai stricte de 0,25 ppm, iar în 2003, Comitetul consultativ alimentar al FDA a recomandat ca FDA adoptă această limită . Orientările Health Canada sunt la mijloc: 0,5 ppm.

Conform cu standardul FDA actual, femeile de vârstă fertilă (în special în cazul în care acestea sunt deja gravide) ar trebui să evite rechin, peștele-spadă, macrou și tilefish, și să fie limitat la 12 uncii (340 grame) pe săptămână orice alt pește sau fructe de mare.

Health Canada recomanda ca toti adultii limita consumul de pește-spadă, rechin și ton proaspăt sau congelat la o masă pe săptămână, iar pentru femeile gravide, la o masă pe luni.

În toate cazurile, este logic să alegeți produsele din fructe de mare care sunt cele mai scăzute în mercur.

  • Printre mai mici în mercur, există somn, cambulă, somon, creveți, eglefin, Pollock (utilizat în produse congelate din pește), sardine, crabi și scoici.
  • Atunci când alegeți conserve de ton, selectați mai degrabă "palid" decât "alb". Dacă pescuiești, verifică recenzii locale.
  • Îndepărtați grăsimea de pește-spadă și alte pești de pradă de înaltă grăsime.