Mai mult decât o boală de blocaj, migrenă poate afecta calitatea vieții. Iar acest rău, uneori nedrept, vine în multe feluri.

Semne care nu înșeală

Există mai multe tipuri de migrene, dar cele mai frecvente sunt cele cu sau fără aură (lumină flash sau umbră vizuală, care precedă durerea de cap). Nu așteptați să mergeți la medicul dvs. dacă durerea de cap durează între 4 și 72 de ore, durerea afectează jumătate din cap și este însoțită de senzații de bătaie a inimii / pulsații agravate de efort fizic.

Este foarte probabil că veți fi migrenă dacă durerile de cap vă împiedică să vă desfășurați activitățile zilnice și se manifestă prin cel puțin două dintre următoarele semne:

  • Fotofobie (intoleranță la lumină);
  • intoleranță la zgomot;
  • Greață;
  • Vărsături. O afecțiune a unei femei

Adesea provocată de o modificare hormonală, migrena afectează mai mult sexul feminin, de la pubertate la 40 de ani. Simptomele dispar, de obicei, după menopauză. Dar chiar dacă două treimi dintre femei nu suferă până la perioada menstruală, migrenele pot fi mai frecvente. Aceasta se datorează faptului că crizele dvs. pot fi declanșate de o varietate de cauze, variind de la anumite mirosuri (parfumuri, curățare) la stres, prin modificarea obiceiurilor de somn și a alergiilor alimentare.

O mică prevenire!

Dincolo de sensibilitățile personale, următoarele alimente sunt deosebit de recunoscute pentru provocarea migrenei. Deci nu te deranjează ...

Cafea și orice produs care conține cafeină;

  • Alcool - în special vin roșu și bere;
  • Ciocolată;
  • brânzeturi în vârstă;
  • Alimente care conțin glutamat monosodic (o substanță prezentă în mod natural în proteine ​​de origine animală și în proteine ​​vegetale hidrolizate);
  • Băuturi răcoritoare și alte tratamente cu aspartam.
  • Păstrați un "jurnal de migrenă"

În așteptarea consultării viitoare cu un medic specialist, păstrați un jurnal al convulsiilor. Veți introduce durata migrenelor, declanșatoarele acestora (dacă sunt cunoscute) și evoluția lor, cu sau fără tratament. Aceste informații vor fi foarte utile pentru medicul dumneavoastră.

În plus față de vizita dvs. medicală ...

În plus față de analgezice, pentru a vă ușura durerea, odihniți-vă în întuneric, aplicați o compresă rece pe cap, masați scalpul și presați-vă templele. Unele tehnici de relaxare vă pot ajuta, de asemenea. De asemenea, puteți utiliza unul sau mai multe tratamente naturale, cum ar fi osteopatia, chiropractica, terapia de masaj și acupunctura. Mulți pacienți cu migrene suferă o scădere a frecvenței convulsiilor prin aceste abordări. Cel mai important lucru este să nu lăsați migrenul să vă otrăvească viața și să fie o scuză să nu faceți ce vreți!