Experții nu au nici o certitudine cu privire la migrene. Cu toate acestea, este posibil să se reducă frecvența acestora și să se atenueze intensitatea acestora prin evitarea alimentelor declanșate și consumarea celor care pot lua măsuri preventive.

Fatty Foods și uleiuri vegetale

Fat crește nivelul de estrogen, care poate duce la migrene dureri de cap. Nu este grăsimea peștilor care trebuie să fie exmatriculați (omega-3 sunt antiinflamatori, care ajută la ameliorarea durerii), dar grăsimi saturate, adică carne grasă, brânză, unt, înghețată etc.

  • În plus, există toate motivele pentru a înlocui uleiul de măsline sau de canola pentru uleiul de porumb, floarea-soarelui și șofrănașul. Deoarece sunt bogate în omega-6, ele pot stimula inflamația și agrava durerea.
Prevenirea

Sa recomandat anterior ca pacienții care suferă de migrene să suprime anumite alimente ca măsură preventivă. Astăzi, experții se străduiesc să identifice alimentele care declanșează crize. Ei cred că unele dintre ele cauzează un dezechilibru atunci când, pe de altă parte, alți factori precum stresul, lipsa de somn sau fluctuațiile hormonale contribuie la creșterea susceptibilității la migrene.

  • Este chiar posibil ca modificările pe care le face o dietă să aibă doar un efect placebo.
  • Cu toate acestea, cum ar fi sensibilitatea la anumite alimente pare să joace un rol în 1-30% din migrene, este avantajos să se monitorizeze îndeaproape ceea ce mananci pentru a identifica potentialul declanseaza declanseaza
alimentar vin roșu, brânză învechită, carne industrială, produse lactate, citrice, grâu, ciocolată, aditivi cum ar fi glutamatul monosodic și îndulcitorii artificiali.

În unele studii s-au stabilit legături, în altele, nu. Acest lucru se datorează, probabil, faptului că ceea ce declanșează migrenă în unele nu va avea niciun efect în altele.

  • Jurnalul de mâncare este cel mai bun instrument pentru identificarea alimentelor care declanșează potențial. Când se produce o criză, trebuie să încercăm să ne amintim ce am mâncat în ultimele 12 ore.
  • Dacă aceeași mâncare se întoarce în mod regulat, este îndepărtată timp de două săptămâni sau mai mult, apoi reintrodusă și văzută dacă există modificări.
  • În cele din urmă, sărind o masă poate declanșa și o migrenă.
  • Pe scurt, dacă observi o relație cauză-efect între ceea ce mănânci și migrenele, scrie-o și urmează aceste sfaturi.