pentru a sprijini gestionarea artrita, este important să avem un proiect săptămânal cu obiective simple și realizabile pe care le puteți urmări și măsura cu ușurință. Cu toate acestea, unele lucruri nu se întâmplă întotdeauna exact așa cum doriți. În orice caz, va trebui să faceți ajustări la fiecare pas.

Ajustați-vă planul de acțiune

Dacă nu reușiți la început, poate că este timpul să vă refaceți proiectul. Obiectivele pe termen scurt pot fi prea ambițioase și trebuie să le reduceți sau să vă acordați mai mult timp pentru a le completa. Prin stabilirea punctelor de progres, veți putea evalua proiectul dvs. de management și să aflați dacă acesta trebuie ajustat.

Dacă unul dintre punctele dvs. de progres a pierdut o lire saptamana trecuta si ati pierdut doar o jumatate de kilogram, ar putea fi necesar sa va intensificati actiunile.

Dacă ați pierdut mai mult de o lire, este posibil să lucrați prea mult și trebuie să vă moderați acțiunile. În orice caz, punctul de progres vă va spune că trebuie să vă perfecționați planul de acțiune.

Bazându-se pe succes

Într-un sens, construirea succesului tău este secretul de a lua controlul asupra artritei. Abordarea de abilitare se bazează pe realizarea de mici succese săptămânale pe săptămână, până când atingeți un obiectiv final care poate (la prima vedere) să nu pară la îndemână.

Această formulă dovedită explică de ce oamenii care au dezvoltat un proiect care a lucrat pentru ei tind să rămână la ea. Succesul pe care îl veți obține după o săptămână va avea un efect benefic nu numai asupra articulațiilor, ci și asupra atitudinii dvs.; vă va ajuta să vă construiți încrederea în capacitatea dvs. de a vă gestiona boala și de a depăși limitele acesteia.

Victorii mici

Integrați recompensele în proiectul dvs., astfel încât trebuie să luați o acțiune pentru a obține o recompensă. De exemplu, dacă doriți să vă cumpărați ziarul zilnic la cină, faceți o plimbare în acest moment cu un traseu printr-o cabină în care puteți cumpăra ziarul sau revista preferată. Astfel, vă răsplătiți că ați realizat această plimbare zilnică.

O ultimă sugestie: dați-vă timp liber pentru un comportament bun. Chiar dacă concentrarea asupra artritei dumneavoastră în fiecare zi poate părea lăudabilă, ea poate contribui la arsuri. Veți avea mult mai multe șanse să vă atingeți obiectivele dacă vă oferiți una sau două zile în afara săptămânii.

Deci, dacă continuați un plan de îngrijire existent sau începeți propria dvs., păstrați aceste informații în minte pentru a vă ajuta să rămâneți motivați.