Corpul este o mașină complicată și durerea este modul în care ne spune că ceva nu este în regulă. Nu trebuie să ignorăm niciodată mesajele pe care corpul nostru le comunică. Chiar și cu afecțiuni comune, acționează repede, este important.

Tratamentul tulburărilor musculo-scheletice

Când corpul nostru ne vorbește, este pentru că încearcă să ne spună să ne oprim. Îți odihni mușchii când te cer!

  • Înfășurați un pachet de gheață într-o cârpă curată - o pungă de mazare congelate va face - și puneți-o pe locul dureros timp de 20 de minute pentru a ușura durerea și inflamația.
  • Dacă doza indicată pe instrucțiunile etichetei pentru medicamentele pe care le luați pentru a vă scuti durerea nu este suficientă, consultați-vă medicul.
  • Vă poate recomanda să luați până la 800 ml de ibuprofen de 3 ori pe zi sau 600 mg de 4 ori pe zi sau 500 mg de naproxen de 2 ori pe zi. Dacă luați oricare dintre aceste medicamente timp de 10 zile și nu scade durerea, opriți-vă și spuneți medicului dumneavoastră.
  • Dacă durerea nu dispare după câteva zile, cereți-i medicului să vă examineze. El poate face un diagnostic corect și vă oferă medicamente și sfaturi care vă vor împiedica agravarea disconfortului dumneavoastră.
Tratați endometrioza

Nu vă loviți de durerea endometriozei. Iată câteva etape pe care le puteți lua pentru a vă ușura.

  • Medicamentele antiinflamatoare nesteroidiene (AINS), cum ar fi naproxenul și ibuprofenul, pot ajuta la ameliorarea durerii și inflamației. Luați medicamentul imediat înainte sau la începutul perioadei, respectând instrucțiunile și dozajul indicat pe etichetă.
  • Faceți o întâlnire cu ginecologul dvs. dacă aveți simptome cum ar fi durerea pelviană cronică, perioadele grele sau sângerările intermitente.
  • Cu cât sunteți tratat mai devreme, cu atât riscul de complicații și durere este mai mic.