Mycoses și picioarele atletului te fac să suferi? Iată câteva plante a căror decoctură le va ușura într-un mod natural.

Câteva remedii pe bază de plante
  • Chickweedșiturmericuneori provoca reacții alergice cutanate. Testați pe o suprafață de piele sănătoasă cu 24 de ore înainte de aplicarea pe piele inflamată sau la copii sau sugari.
  • Deși aceste două uleiuri sunt derivate din aceeași plantă, uleiul de inutilizate în produsele alimentare nu trebuie să fie confundat cu ulei de in rafinat folosite în scopuri industriale (în vopsea, de exemplu) improprii consumului uman.
  • Dacă luați un anticoagulant, adresați-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a consuma doze mari de ulei de semințe de in sau alte surse de omega-3.
  • Turmeric nu are nici o toxicitate. Cu toate acestea, în doze mari, poate provoca tulburări gastro-intestinale minore. Dacă suferiți de un ficat sau vezica biliara (inclusiv calculi biliari) sau un ulcer peptic, sau dacă luați anticoagulante, nu depășesc cantitățile utilizate în gătit, cu excepția cazului în sfatul medicului. Femeile însărcinate și care alăptează nu trebuie să consume turmeric sau ulei de semințe de in, în cantități mai mari decât cele folosite în gătit, fără consultarea medicului sau a terapeutului pe bază de plante.
  • Exemplul de lapacho
Antifungic amazonian:

lemn Lapacho, un copac nativ din America de Sud, este renumit pentru proprietățile sale antifungice. Medicamentul tradițional brazilian recomandă aplicarea locală a cataplasme sau decocturi din interiorul cojii Lapacho pentru tratarea infecțiilor micotice, precum eczeme, psoriazis și cancer de piele. Studiile de laborator au confirmat multe dintre proprietățile pe care se bazează în mod tradițional, inclusiv acțiunea sa fungicidă.

Dozare:

Se fierbe 10 grame (2 lingurite) de scoarță interioară lapacho în 600 de mililitri (2 1/2 cesti) de apă timp de 15 minute.

Lăsați să se răcească și aplicați decoctul de 2 ori pe zi pe zona afectată, comprimat sau în picioare.

  • Precauții pentru utilizare
  • Lapacho poate fi administrat intern pentru a întări sistemul imunitar în caz de infecție sistemică fungică. Cu toate acestea, acest tip de afecțiune nu este supus la auto-medicație, deoarece unii constituenți ai lapacho-ului pot fi toxici dacă sunt luați prea mult. Întrebați-i pe un fitoterapeut pentru sfaturi.
Utilizarea acestor plante în timpul sarcinii și alăptării este condiționată de sfatul unui fitoterapeut. În cele din urmă, dacă se demonstrează utilizarea plantelor medicinale pentru a calma infecțiile fungice și picioarele sportivului, asigurați-vă că vă consultați mai întâi medicul și luați notă de măsurile de precauție.