În mijlocul unei zile lungi, când rezervele de combustibil se mențin, ideea unui bar magic sau a unui elixir care să vă reînvie spiritul devine interesantă. Dar funcționează aceste produse? Nu credeți tot ce spuneți.

Sunt aceste bare de energie sănătoase?

Nu!Pentru o gustare rapidă, este mai bine să mâncați un fruct sau o mână de nuci (atât pentru tine cât și pentru portofel). Care va fi următoarea dumneavoastră gustare: un măr roșu suculent sau un bomboană? Producătorii de bare de energie doresc să credeți că este posibil să aveți o gustare sănătoasă care să aibă gustări sau bomboane. Gustul lor este doar o chestiune de opinie.

  • Cu toate acestea, în ceea ce privește nutriția, majoritatea dieteticienilor sunt de acord că, deși aceste bare completează mai mult decât bomboanele, nu înlocuiesc fructele, nucile și alte gustări sănătoase.
  • Ca bomboane, barele de energie sunt o sursă bună de calorii rapide.
  • Totuși, multe bare de energie conțin mult mai multe proteine ​​decât batoanele convenționale de ciocolată, deci sunt mai bune pentru calmarea foametei. Un punct pentru barele de energie!
Vitamine și minerale

Spre deosebire de barele de ciocolată, majoritatea barelor de energie sunt îmbogățite cu vitamine și minerale. Acesta este un alt plus, dar dacă mâncați echilibrat, probabil că nu aveți nevoie de aceste substanțe nutritive și este mai ieftin să luați vitamine oricum.

  • Dacă încercați să adăugați soia în dieta dvs., puteți găsi bare de energie care conțin proteine ​​din soia și care probabil au un gust mai bun decât tofu. În schimb, unele bare de energie conțin lucruri de care nu aveți nevoie, cum ar fi grasimi trans și grăsimi saturate, sirop de porumb bogat în glucoză și alte ingrediente legate de sănătate, cum ar fi petrolul. palmă, maltodextrină (un tip de amidon care conține adesea GMS) și acesulfam potassium (un îndulcitor artificial pe care nu l-am studiat suficient).
  • Țineți minte că energia este un alt cuvânt pentru "calorii". Dacă sunteți în căutarea pentru o gustare ușoară, barele care conțin 200 sau 300 de calorii pot exploda contorul de calorii pentru ziua respectivă.
  • Totuși, dacă sunteți în căutarea unui înlocuitor de masă, barele de energie pot scădea de calorii, să nu mai vorbim de legume și alte alimente care ar trebui să fie o masă.
  • Contează carbohidrații? Atenție: unele bare conțin 40 de grame!

În principiu, barele de energie îți vor umple foamea și vor stimula energia pe termen scurt, dar vine la un preț. Nu numai că acestea sunt mai scumpe, dar nu sunt mult mai eficiente decât alte gustări cum ar fi fructe sau amestecuri de nuci.

În plus, barele de energie conțin multe elemente pe care este mai bine să nu le consumați; care nu este cazul cu gustări naturale. O altă opțiune bună ar fi să vă amestecați fructele cu fructe cu coajă lemnoasă și fructe uscate și să creați propriile bare de energie; o modalitate mai economică și mai sănătoasă de a obține acel impuls mic!