Oamenii de știință studiază în continuare cercetarea asupra celui mai bun mod de a trata pacienții cu cancer. Noii specialiști resping convingerile vechi despre această problemă. Iată ce au descoperit.

Pacienții care hrănesc

Recomandările recente din partea unui număr tot mai mare de experți în domeniul cancerului merg direct împotriva credințelor vechi, descurajând acum pacienții cu cancer să mănânce atunci când nu se simt așa.

În trecut, a fost recomandată hrănirea forțată sub formă de suplimente dietetice fortificate, nutriție intravenoasă sau un tub de alimentare gastrică pentru a menține nutriția, însă aceste abordări nu se traduc, de obicei, în creșterea în greutate sau supraviețuirea prelungită. În schimb, mulți oameni care au fost hrăniți cu forța au murit mai devreme; experții cred că este posibil deoarece dieta stimulează creșterea tumorii.

Prin urmare, mulți oameni de știință medicali cred acum că anorexia și cașexia (o formă severă de malnutriție și emaciație) care apar în cazurile de cancer avansat pot fi un exemplu de "înțelepciune a corpului" deoarece încearcă să moară de tumoare.

Deși poate fi dificil pentru membrii familiei și prietenii să-și urmărească persoanele dragi să nu mai mănânce și să piardă în greutate treptat, medicii informați cer acum ca, în anumite situații, să li se permită pacienților cu doză consumul de alimente în timp ce medicii se angajează în terapie agresivă pentru a distruge tumora. Odată ce acest lucru este realizat, apetitul revine, iar greutatea pierdută se găsește în timpul convalescenței.

Momeala de suplimente

Rapoartele recente care detaliază efectele anti-cancer ale antioxidanților au dus la o creștere semnificativă a vânzărilor de suplimente beta-carotenoase cu doze mari și vitaminele A, C și E.

În teorie, este rezonabil să presupunem că, dacă o cantitate mică de nutrient protejează împotriva cancerului, atunci o doză mare ar trebui să fie chiar mai benefică. Din păcate, acest lucru nu pare a fi cazul. Atunci când sunt consumate în cantități obișnuite în alimente, aceste substanțe nutritive previne posibilele leziuni care pot provoca cancer. Dar când sunt administrate sub formă de suplimente cu doze mari, aceste substanțe pot avea efectul opus și pot provoca daune.

În plus, dozele mari de vitamina A pot duce la toxicitate. Cu toate acestea, situația poate fi foarte diferită pentru pacienții aflați sub tratament cu cancer. Unele pot avea nevoie de suplimente cu doze mari, în timp ce altele pot fi sfătuiți să evite anumite substanțe nutritive. Deoarece unele forme de tratament pentru cancer se bazează pe generarea de radicali liberi pentru a distruge celulele canceroase, utilizarea suplimentelor antioxidante poate fi contraproductivă.

Problema cu știința este că uneori merge împotriva rațiunii în sine. În cazul în care unele lucruri par destul de logice în lupta împotriva cancerului, ele au de fapt efectul opus. Ar putea fi greu de crezut, dar înțelegerea poate salva vieți.