Cu vârsta, viața ne aduce bucurie și fericire, dar și unele probleme de sănătate. Iată câteva sfaturi care vă vor ajuta să utilizați metode naturale pentru a ușura procesul de îmbătrânire.

Vene varicoase

Venoasele varicoase sunt frecvente la vârstnici. Cu toate acestea, cu exerciții fizice, o dietă bogată în fibre și încercând următoarele vitamine, plante medicinale și substanțe nutritive, este posibil să reduceți probabilitatea unei intervenții chirurgicale:

 • Vitamina C și vitamine Bioflavonoidele au puterea de a vă întări capilarele.
 • Gotu kola iarba promovează sănătatea țesutului conjunctiv și ajută la menținerea venelor suple.
 • Castanul de cal poate ajuta la controlul inflamației și umflarea venelor varicoase.
 • Ardeiul iute, usturoiul, ceapa si ghimbirul pot ajuta la imbunatatirea circulatiei.
Incontinență

Incontinența este o problemă neplăcută, deși, din păcate, obișnuită printre seniori. Cu toate acestea, este posibil să se minimizeze frecvența folosind următoarele metode naturale:

 • Bea suc de afine pentru a preveni infecții ale rinichilor, vezicii urinare și ale tractului urinar. Acest lucru împiedică aderarea bacteriilor la pereții acestor organe. Conținutul ridicat de vitamina C din sucul de afine contribuie, de asemenea, la reducerea sau prevenirea infecțiilor.
 • Exerseaza exercitiile Kegel cel putin de trei ori pe zi: imaginati-va ca incercati sa opriti fluxul de urina si strangeti muschii pelvieni. Cu fiecare contracție, numărați până la trei, apoi relaxați-vă încet.
 • Nu beți alcool prea mult și evitați cofeina și nicotina dacă este posibil. Acestea sunt diuretice puternice
 • Nu vă limita aportul de lichide. Cea mai bună practică este să vă asigurați că beți suficient pentru a urina la intervale regulate. Acest lucru reciclează vezica și asigură că urina rămâne diluată, reducând riscul de apariție a problemelor renale.
Viziunea

Deteriorarea vederii este adesea asociată cu vârsta înaintată. Cu toate acestea, dacă tratați mai devreme, este posibil să reduceți sau chiar să inversați deteriorarea.

 • Mâncați o mulțime de legume galbene și portocalii. Acestea sunt bogate în carotenoide, care sunt substanțe nutritive care împiedică deteriorarea zonei retinei responsabile de vederea.
 • Mâncați alimente bogate în antioxidanți zilnic. Mănâncă fructe și legume, în special soiuri cu frunze verzi, cum ar fi spanacul, și asigurați-vă că mâncați pește și nuci în mod regulat. Sa constatat că aceste alimente reduc semnificativ riscul degenerării maculare.
 • Dacă suferiți de degenerescență maculară, pierderea vederii în partea centrală a retinei, luați în considerare luarea de luteină și zeaxantină, suplimente antioxidante. De asemenea, se așteaptă ca vitaminele A, C și E să joace un rol în prevenirea degenerării maculare, a cataractei și a glaucomului. Totuși, consultați întotdeauna medicul dumneavoastră înainte de a lua orice suplimente noi.

Vârsta de aur ar trebui să fie pentru voi un moment fericit în care vă puteți răsfăța pe deplin lucrurile pe care le iubiți. Prin abordarea proactivă a problemelor dvs. de sănătate cu aceste metode naturale, este posibil să nu trebuie să vă faceți griji atât de mult despre sănătatea dumneavoastră, astfel încât să puteți trăi viața la maxim.