Deși nu există nici un remediu pentru artrită, remedii naturale și Modificările stilului de viață pot ajuta la ameliorarea simptomelor artritei și la reducerea nevoii de medicație.

Artrita este o patologie cronică de sănătate dureroasă și uneori debilitantă. Deși medicamentele pot ameliora durerea și inflamația asociată cu artrita, aceste medicamente sunt adesea asociate cu efecte secundare neplăcute. Activitatea fizică

În timp ce trebuie să consultați întotdeauna medicul înainte de a începe un program de exerciții fizice, dacă aveți artrită, activitatea fizică vă va proteja articulațiile prin întărirea mușchilor din jurul lor.

Societatea de artrita sugereaza ca persoanele cu artrita participa in mod regulat la combinatii de exercitii de anduranta, musculare, gama de miscare si stretching.

  • Evitați exercițiile cu impact ridicat cum ar fi alergarea, kickboxingul și pasul.
  • Înotul, ciclismul, greutățile de ridicare și yoga sunt opțiuni bune.
  • 2. Suplimente naturale
suplimente pe bază de plante și alte suplimente naturale pot fi benefice pentru persoanele cu artrită.

Unele studii arată că terapiile pe bază de plante sunt benefice pentru tratamentul artritei reumatoide.

  • Autorii acestui raport sugerează că uleiurile care conțin acid gama-linolenic găsite în primrose de seară, ulei de coacăze negre și ulei de borage pot ameliora simptomele artritei.
  • Un alt studiu a constatat că administrarea suplimentelor omega-3 la doze mai mari de 2,7 grame pe zi a redus nevoia de medicamente pentru artrită - și a ușurat articulațiile dureroase și umflate, rigiditatea dimineața și rigiditatea. funcția fizică la pacienții cu poliartrită reumatoidă. Les 3. Modificări dietetice
  • Scădere în greutate - numai dacă sunteți supraponderală - și după o dietă bogată în fructe, legume, antioxidanți, vitamine, minerale și acizi grași omega-3 vă ajută să gestionați simptomele artritei, potrivit Societății de Artrită.
Dacă sunteți supraponderal, reduceți consumul de energie cu 500 de calorii pe zi, reducând dulciurile, băuturile zaharoase, alimentele grase și carbohidrații rafinați, cum ar fi pâinea albă.

În schimb, alegeți o dietă bogată în fibre, care include carne slabă, fructe de mare, produse lactate cu conținut scăzut de grăsimi, alimente din soia, carne albă, ouă, leguminoase, cereale integrale, fructe, legume, nuci, semințe și uleiuri pe bază de plante.

  • Adăugați semințe de in, nuci, semințe de dovleac, ulei de soia și pește gras - cum ar fi somonul - bogat în omega 3 la meniul dumneavoastră. Tra 4. Tratamente la cald și rece
  • Utilizarea compreselor reci și calde este un remediu comun care ajută la ameliorarea simptomelor neplăcute asociate cu artrita.
  • Societatea de Artrită notează că utilizarea compreselor calde după un duș fierbinte poate ameliora durerea, rigiditatea, spasmele musculare, rigiditatea musculară și îmbunătățirea gamei de mișcări.
Compresele la rece ajută la reducerea umflăturilor, durerii și a circulației sângelui datorită inflamației articulațiilor.