Este normal să se simtă obosit după o zi lungă și intensă de muncă. Dar dacă epuizarea devine o stare permanentă care vă subminează energia și entuziasmul pentru viață, este timpul să faceți ceva.

Sfaturi pentru a se trezi în formă mare

Mulți oameni nu se trezesc cu adevărat până când au băut cafeaua lor de dimineață. Dar, din păcate, cafeaua are doar un efect pe termen scurt. În schimb, faceți cum au făcut bunicii dvs.: treziți-vă, deschideți fereastra largă și respirați aer curat. Stimulează circulația sângelui cu câteva coturi de genunchi, mutați brațele într-un cerc și urmați un prânz sănătos. Dacă această abordare nu vă energizează, iată câteva alte lucruri de încercat.

 • Alternate apă fierbinte și rece în timpul dușului dimineața.
 • Luați mese mai mici și mai frecvente. După o masă bună, nivelurile ridicate de zahăr din sânge pot stinge celulele creierului care vă vor ține alerte.
 • Dacă oboseala este rezultatul stresului fizic sau mental permanent, mișcați-vă, faceți o plimbare. Exercițiile eliberează endorfinele, medicamentele naturale ale fericirii, care vă fac să vă simțiți revigorați și mai fericiți.
 • Bea 500 până la 750 ml (două până la trei cești) în fiecare zi de vâsc ceai, urzica, radacina de ghimbir sau păducel. Ele sunt foarte stimulative. Încercați niște ginseng. Ceaiul de ginseng poate reduce sentimentele de stres și anxietate și poate combate oboseala. Se toarnă 250 ml (o cană) de apă fierbinte peste 7 ml (1,5 lingurițe) de ginseng mărunțit. Lăsați infuzat timp de 10 minute și filtrați. Beți 500 ml (două cești) pe zi.
 • Beți o poțiune energizantă. Un remediu de încredere este melasa cu oțet de cidru de mere. Într-un pahar, se amestecă 10 ml (două lingurițe) de melasă și 20 mililitri (patru lingurite) de otet de mere. Apoi umpleți paharul cu miere și amestecați. Se iau 10 ml (două linguri de cafea), atunci când te trezești dimineața și înainte de a merge la culcare, și 5 ml (o linguriță) înainte de cină și cină.
 • Pregătiți o ceașcă de ceai produsă din mușchi islandez (pe care îl puteți găsi în magazinele de sănătate). Vă poate ajuta să vă consolidați atunci când vă simțiți extenuați.
 • Gândiți-vă la plante. De mii de ani, rozmarinul a fost prețios atât pentru aroma sa, cât și pentru efectele sale medicale. În 1603, prețul său a atins punctul culminant, deoarece londonezii credeau că ar putea să se ferească de ciumă. Acest lucru sa dovedit a fi un mit, dar atunci când este adăugat într-o baie rece, rozmarin poate oferi un remediu eficient împotriva oboselii și a epuizării. În caz contrar, încercați ace de molid în apa băii.
 • Luați un duș rece de brațe deoarece stimulează puternic organismul, mai ales dacă tensiunea arterială scăzută este cauza oboselii cronice. Iată cum:
 • conduce un jet de apă rece, pe partea exterioară a brațului, încet se deplasează degetele de la mana dreapta la umăr.
 1. Du-te cu apa, de data asta în brațul tău.
 2. Faceți același lucru cu brațul stâng.
 3. Dacă nu aveți prea mult timp, puteți prinde o baie rece braț în secunde: doar dip brațele până la coate într-o chiuvetă plină de apă rece.