Ai insomnie? Nu sunteți singuri. Există remedii naturale pentru adormirea mai rapidă și obținerea unui somn odihnitor.

Infuzie de salata verde, e bine!

Acest remediu al bunicii bătrâne durează mai mult pentru a se pregăti decât ceaiurile uzuale din plante, dar poate fi într-adevăr meritat. De ce salata? Pentru că conține lactucarium, un inductor de somn asemănător opiului, dar fără prescripție medicală.

 • Pentru a pregăti o infuzie de salată, fierbeți trei sau patru frunze de salată mari în trei sferturi de apă timp de 15 minute.
 • Scoateți din căldură, adăugați două sau trei cârlițe de mentă, lăsați să stea câteva minute și se filtrează.
 • Bea acest decoct înainte de a vă aluneca în cearceafuri.

Nota: toate salata face de locuri de muncă, deci alegeți cele mai ieftine.

Un aliat valoros: triptofan

Unele alimente contin triptofan, un aminoacid care este derivat al serotoninei, un sedativ esențial pentru organism. Ele se găsesc în ouă, lapte, banane și păsări de curte.

 • Preferați bananele pentru golurile de noapte: veți dormi mai repede.
 • Seara, la cină, mănâncă curcan sau carne de pui. În cele din urmă, știți de ce vă loviți nasul după masa de Crăciun!
Medicamentele "ucigaș"

Când vizitați medicul dumneavoastră, el sau ea ar trebui să vă întrebe dacă luați un anumit tratament. Presat de timp, uneori neglijează să o facă. Cu toate acestea, unele insomnie poate fi cauzată direct de administrarea de medicamente.

 • Este cazul beta-blocante, tratamente tiroidiene, decongestionante (pentru sinuzita si otita medie), anumite antidepresive, corticosteroizi și multe remedii care contin cofeina, cum ar fi analgezice și tuse este consumat fără prescripție medicală în perioada de iarnă.
 • Sortați prin cabinetul pentru medicamente. Dacă sunteți în căutarea unei tulburări de somn, luați în considerare lista tuturor tratamentelor dvs. - suplimente nutritive, produse pe bază de plante și alte substanțe autonome incluse.
Vitamine la salvarea picioarelor neliniștite

Uneori, atunci când începe în cele din urmă să adormi, picioarele încep să se clatine singur și te trezești. Același scenariu poate fi repetat în bucla cinci, 10, 40, 100 de ori pe noapte! Sindromul picioarelor neplacute, sau nerăbdarea nocturnă, se caracterizează prin senzații de furnicături, furnicături și arsuri.

 • Mai multe studii arată că cei care suferă de acest sindrom au adesea un deficit de acid folic (vitamina B9), esentiale pentru functia cognitiva.
 • În fiecare zi, luați 400 până la 800 micrograme de acid folic combinat cu 80 de miligrame de vitamine complexe B pentru a evita dezechilibrele.
 • Cel mai bine este să întrebați farmacistul sau medicul dumneavoastră pentru sfaturi.
Niciodată nu exercita chiar înainte de culcare

Acest lucru a fost dovedit de multe ori: activitate fizică de zi cu zi, cu toate acestea ușoare (30 de minute de mers pe jos, de exemplu), puteți deschide calea de a dormi. Aveți grijă să nu faceți valuri în orice moment al zilei.

 • Momentul ideal? Până după-amiaza târziu, patru până la șase ore înainte de pregătirea la poveste înainte de culcare, pentru a permite timp pentru ca temperatura corpului să scadă: aceasta este condiția pentru realizarea de somn.

Pe scurt, pentru a vă ajuta să dormiți, încercați aceste remedii naturale, acordați atenție medicamentelor și nu vă faceți exerciții înainte de a merge la culcare.