Dacă aveți probleme de somn, de obicei, recent sau în mod regulat, știi că somnul sărac poate afecta complet ziua. Înainte de a vă întoarce la ajutoarele de somn de peste noapte, pentru a vă ajuta să dormiți mai bine, încercați aceste remedii naturale.

Relaxare

Este posibil ca nu trebuie să luați nimic pentru a vă bucura de un somn mai bun; tot ce ai nevoie este să găsești o cale de relaxare. Data viitoare când aveți probleme cu somnul, încercați această tehnică de relaxare.

 1. Stai pe spate și închide ochii.
 2. Inspirați și îndoiți degetele de la picioare spre tălpile picioarelor.
 3. Țineți până la 10, eliberați și expirați.
 4. Repetați aceeași secvență pentru fiecare grup de mușchi din corpul dvs., începând cu corpul inferior, de la picioare până la fese, piept, umeri și gât.
 5. Zâmbiți cât puteți, țineți, eliberați și relaxați-vă.
 6. Apoi, întinde și să aibă o noapte bună.
Suplimente pe bază de plante și remedii pe bază de plante

Suplimente pe bază de plante și remedii pe bază de plante pot uneori ajuta unele persoane care au dificultăți de somn. Pentru ca acestea să fie eficiente, trebuie să fie luate chiar înainte de a merge la culcare. Ia plantele medicinale ca un extract preparat de la un medic veterinar sau farmacie sau o infuzi într-un ceai.

 • Dogwood(Piscidia erythrina):Această plantă este, de asemenea, eficiente în ameliorarea migrene, crampe menstruale și nevralgie.Arborele de tei (
 • Tiliaxeuropaea):Această plantă sedativă poate, de asemenea, ajuta la reducerea tensiunii, migrene și palpitații.Melatonina:Un hormon natural produs de glanda pineală, melatonina ajută la reglarea ceasului intern al creierului. Cu toate acestea, nu a fost studiat la om și nu trebuie luat de femeile însărcinate sau care alăptează sau de persoanele care suferă de anumite boli. Dacă intenționați să o utilizați, asigurați-vă că ați primit mai întâi aprobarea medicului.Passionflower
 • (Passiflora incarnata): Această planta sedativă poate fi, de asemenea, benefică pentru ameliorarea tensiunii nervoase și a nevralgiei.
 • Scuttellaria(Scutellaria lateriflora): În combinație cu valeriana, această plantă sedativă poate fi eficientă în reducerea tensiunii nervoase și a anxietății.Valerian(Valeriana officinalis
 • ): Această plantă are proprietăți tranquilizante care pot reduce anxietatea și stresul și pot ajuta oamenii care au probleme "stinging" mental. Luați-o sub formă de tablete sau ceaiuri pe bază de plante.SnoringSforăitul poate fi cauzat de mulți factori, inclusiv a avea un nas înfundat, care are o alergie, dorm pe spate, bea prea mult alcool sau este supraponderal. Dacă sforaitul vă oprește să vă bucurați de un somn bun, încercați aceste câteva soluții.Utilizați un filtru de aer și lăsați animalele din cameră.Îndepărtați covoarele din încăpere, deoarece acestea pot conține alergeni, cum ar fi acarienii și praful.
 • Evitați alcoolul și alte sedative deoarece acestea au un efect relaxant asupra mușchilor gâtului.Îndepărtați congestia prin aplicarea unui balsam pe piept.Încercați produsele homeopate disponibile la magazinele de sănătate. Căutați produse care nu au efecte secundare.Dacă credeți că aveți apnee în somn; o stare în care mușchii gâtului se relaxează în timpul somnului și blochează căile respiratorii, consultați un medic.Cu aceste remedii naturale, sperăm că veți dormi cu ușurință fără să utilizați ajutoarele de somn de tip over-the-counter.