Dacă știți ce faceți, remediile de la domiciliu pot fi foarte utile împotriva bolilor minore. Iată câteva remedii naturale pentru sănătatea orală.

Home Wouthwash

Suportul dvs. de condimente conține tot ce aveți nevoie pentru o apă de gură. Cardamomul are proprietăți antiseptice excelente care ucid bacteriile care provoacă respirația urât mirositoare. Cuibul antibacterian a fost folosit pentru o lungă perioadă de timp ca un odorizant pentru respirație.

Pentru a face o apă de gură:

 1. Se toarnă 500 ml (două cești) de apă într-o cratiță, apoi se adaugă 15 g (o lingură) de semințe de cardamom si 15 grame (o lingură) de cuișoare . Dacă doriți, adăugați câteva frunze de menta și un pic de zahăr pentru a îmbunătăți gustul (virtuțile răcoritoare ale menta nu mai trebuie să dovedească).
 2. Aduceți apa la fierbere, îndepărtați-o de la căldură și lăsați să absoarbă timp de trei până la patru ore.
 3. Soluția se filtrează într-o sticlă și se cârnește după cum este necesar.
petele maronii de pe dinti

Dacă gustul pentru cafea, ceai sau țigări reflectate prea pe dinti pe gustul tau, iata o reteta bunica sa albeasca zâmbet: adăugați un vârf de cuțit de bicarbonat de sodiu pentru dvs. pastă de dinți preferată și periuță de dinți.

Baie de apă sărată pentru durere de dinți

Clătiți-vă gura cu apă sărată este un remediu pe termen scurt pentru durerea de dinți. Sarea atrage lichidul din gingii umflate când acționează.

 • Ce concentrație de sare să folosiți? Se amestecă 10 grame (aproximativ 2 până la 3 lingurițe) de sare în 225 ml (8 uncii) de apă.
buzele crapate

Ați pierdut încă balsamul de buze? Încercați să o înlocuiți cu un ulei obișnuit.

 • Umidificați buzele uscate, crăpate cu o picătură de ulei de măsline, porumb, șofrănaș sau canola.
 • Grasimi alimentare vegetale sau bun vechi de petrol jeleu, de asemenea, de lucru foarte bine.
Uleiul de cuișoare pentru durere

Eliberați-vă durerea (temporar, cel puțin) cu uleiul de cuișoare pe care le puteți cumpăra la magazin sau puteți face acasă.

Rețetă:

Se toarnă 225 ml (o ceașcă) de ulei vegetal pe ¼ ceasca (50 de grame) de cuișoare și se lasă peste noapte.

Pentru a utiliza:

 1. Puneți câteva picături de ulei de cătină pe o minge de bumbac, puneți mingea pe dintele inflamat și mușcați în ea.
 2. Țineți maxilarul închis timp de trei până la patru minute, în timp ce uleiul funcționează prin ameliorarea durerii și uciderea bacteriilor. Apoi scoateți bilele de bumbac și faceți o apă de gură de 175 ml de apă, un gram de sare și șase până la opt picături de ulei de căpșune.
 3. Clătiți gura cu amestecul timp de aproximativ 30 de secunde pentru a termina bacteriile rămase, apoi clătiți-vă gura cu apă.
 4. Atenție: pericolele uleiului de căpșună
În gură, uleiul de carne nediluat poate provoca arsuri sau deteriorarea țesuturilor și a nervilor.
 • În doze mari, uleiul de cățel consumat pe cale orală poate provoca vărsături, dureri în gât, convulsii, dificultăți de respirație, insuficiență renală sau leziuni hepatice.
 • Uleiul de cuișoare nu trebuie aplicat pe pielea ruptă. Copiii, femeile însărcinate sau care alăptează și cei cu diabet zaharat, boli hepatice sau renale sau tulburări de sângerare ar trebui să evite uleiul de cuișoare.
 • Înainte de a merge la farmacie, încercați aceste remedii acasă pentru boli de gură comune. S-ar putea să fii surprins de eficiența lor!