În ciuda creșterii numărului de medicamente prescrise pentru tratamentul ADHD, mulți părinți se îndreaptă spre tratamente naturale pentru această tulburare comună de sănătate mintală.

Potrivit Centrului pentru Conștientizarea ADHD din Canada, tulburarea de hiperactivitate cu deficit de atenție (ADHD) este acum cea mai frecvent diagnosticată problemă de sănătate mintală la copii. Prescripțiile pentru medicamentele pentru tratamentul acestor afecțiuni au crescut cu 50% numai în ultimii șase ani. În același timp, medicamentele utilizate pentru tratarea acestor afecțiuni, precum Ritalin, sunt testate pentru eficacitatea și siguranța acestora. Deoarece incidența bolii crește în Canada și în întreaga lume, tot mai mulți părinți caută tratament natural și văd rezultate foarte promițătoare.

Exercițiu timpuriu

Copiii cu ADHD pot să nu reușească la fel de bine ca și ceilalți în școală din cauza incapacității lor de a se concentra pe perioade lungi de timp. Un studiu efectuat de Universitatea de Stat din Michigan cu privire la copiii cu ADHD a constatat că cei care au mers cu 20 de minute înainte de o serie de teste au avut rezultate mult mai bune decât alții care au stat pentru o lectură în timp. aceeași întârziere. Rezultatele studiului, publicat in Journal of Pediatrics, au concluzionat ca un prim pas pentru ADHD ar putea fi cresterea activitatii fizice a copiilor.Omega-3Omega-3-bogate uleiuri găsite în pește, unele fructe uscate și semințe și legume, cum ar fi măslinele și legumele cu frunze verzi s-au dovedit a se îmbunătăți semnificativ sănătatea creierului. Un studiu suedez, realizat la Universitatea din Gothenburg, a constatat, de asemenea, că aceste uleiuri obișnuite, dar incredibil de puternice pot aduce beneficii copiilor cu ADHD. La copiii afectati care au primit suplimente de omega 3 timp de trei luni, cercetatorii au observat imbunatatiri semnificative pentru subtipul ADD.

Massoterapia

Celebră pentru relaxarea corpului și ameliorarea stresului, terapia cu masaj a fost, de asemenea, identificată ca un tratament eficace, dar natural pentru ADHD. Potrivit unui studiu publicat în 2003 în Jurnalul Medical

Adolescență

, copiii cu ADHD care au primit un masaj de 20 de minute de două ori pe săptămână au demonstrat o stare de spirit și un comportament îmbunătățit în clasă comparativ cu un grup de control format din omologii lor care nu au beneficiat de acest lucru.În cazul în care numărul de diagnostice pentru ADHD nu poate scădea în viitorul apropiat, aceste opțiuni de tratament natural pot face diferența pentru părinții care sunt îngrijorați de medicamentele eliberate pe bază de prescripție medicală.