Urticarie, arsuri solare și blistere pot fi iritante și chiar neplăcute. Îndepărtați pielea dureroasă cu următoarele tratamente naturale; acestea vă vor ajuta să vă ușurați simptomele și vă veți permite să vă recuperați mai ușor.

Urticaria

Urticaria vine sub formă de pruriginoasă, mâncărimi care pot fi cauzate de stres, tulburări emoționale sau o reacție alergică. Următoarele metode pot ajuta la ameliorarea pruritului și umflăturii urticarei fără a lua antihistaminice.

  • Încărcați cuburi de gheață pe blistere pentru a restrânge vasele de sânge și pentru a reduce umflarea cauzată de eliberarea histaminei din celule.
  • Utilizați lotiunea de calamină, un astringent vechi renumit pentru capacitatea sa de a scuti erupțiile cutanate. Vrajitoarele de vrăjitoare și laptele de magneziu pot ajuta, mai ales când sunt reci.
  • Dacă bănuiți că tulburările emoționale vă declanșează stupii, încercați câteva ceaiuri liniștitoare, cum ar fi floarea de pasiune, musetelul și catnipul.
Înainte de a petrece o zi pe plajă, luați suplimente antioxidante cum ar fi vitaminele A, C și E. Deși vitaminele nu vă vor proteja de arsuri solare, unele studii au arătat că acestea pot încetini efectele îmbătrânirii cauzate de vânt.
  • Dacă aveți o arsură puternică la soare, puteți fi și deshidratată. Până când simptomele arsurilor solare sunt ușurate, beți 2 litri de apă pe zi și evitați alcoolul.
  • Adăugați câte 10 picături de ulei de musetel și ulei de lavandă într-o baie de apă proaspătă și înmuiați în apă în baie timp de 15 minute. In caz contrar, încercați să adăugați 250 ml (1 cana) de bicarbonat de sodiu dizolvat în apă sau oțet de cidru, sau să completați un ciorap sau piciorul unui ciorap de nailon tăiat cu fulgi de ovăz și lăsați abrupte în apa de baie.
  • Utilizați un balsam de buze pentru a calma buzele arse. Nu uitați să o aplicați din nou după ce ați mâncat sau ați băut.
  • becuri
Dacă aveți blistere, stropiți-vă picioarele cu amidon de porumb pentru a ajuta ciorapii sau ciorapii de nylon să alunece pe picioare mai ușor.
  • Aloe vera: o mustă
Aloe vera este una dintre cele mai valoroase remedii ale naturii și poate fi găsită într-o gamă largă de loțiuni și geluri calmante. În general, cu cât concentrația de aloe vera este mai mare în aceste produse, cu atât sunt mai mari. Economisiți bani prin păstrarea unei plante de aloe vera în casa dvs., astfel încât să puteți rupe pur și simplu vârful unei frunze ori de câte ori aveți nevoie de ea.

Nu vă loviți de stupi, arsuri și blistere. Încearcă aceste tratamente naturale și te vei simți mai bine în curând!