Te simți noduri în partea de sus a umerilor și în gât? Consultați-o imediat înainte ca această durere a gâtului să vă submineze existența.

Desi uneori asociate cu boli cronice dezactivarea, cum ar fi osteoartrita a vertebrelor gatului sau artrita reumatoida, dureri de gât (dureri de gât) sunt frecvent asociate cu tensiune si rigiditate musculara care rezulta din stilul de viață.

Ce poate duce la un gât inflamat

Unele profesii pun tulpina pe mușchii gâtului datorită îndoielii și re-flexării pe care muncitorii trebuie să o facă. Acesta este cazul, printre altele:

  • pictori de case;
  • shooters comune;
  • oameni care manipulează un microscop;
  • angajații care lucrează cu un calculator;
  • profesioniști care practică un sport de contact (fotbal, hochei, box).

Nu se încadrează în niciuna dintre categoriile menționate mai sus? Nu sunteți imun la apariția durerilor la nivelul gâtului. O postură prostă prelungită sau o pernă prea plată sau prea groasă, care nu vă susține în mod adecvat capul și vă luptați cu un gât inflamat. Chiar și guma de mestecat prea puternic poate declanșa durere!

Stres ... când ne țineți!

Semnele timpului nostru, stresul și anxietatea sunt principalii vinovați ai multora dintre disconforturile noastre și nu fac excepție atunci când vine vorba de dureri de gât. Stresul vă poate exacerba durerea la nivelul gâtului până la provocarea unei dureri de cap.

  • Într-adevăr, având în vedere că capul și gâtul sunt legate între ele de nervi și de mușchi, durerile de gât pot provoca dureri de cap și viceversa. Acesta este motivul pentru care oamenii cu dureri de cap tensiune sau migrene au adesea dureri în gât, gât, spate și umeri.
Câteva sfaturi pentru a vă scuti

Dacă simțiți că nimic nu merge și sunteți suprasolicitat, respirați adânc, înainte ca răul să-și facă drumul ... la gât! Aflați despre diferitele tehnici de relaxare care vă vor ajuta să vă gestionați stresul.

Alte sfaturi pentru ameliorarea durerii la nivelul gâtului includ:

  • Bună ergonomie a stației dumneavoastră de lucru.
  • Exerciții de exerciții care întăresc mușchii gâtului și întind spatele, picioarele și brațele.
  • Reglarea tetierei autovehiculului.
  • O poziție de dormit pe spate sau pe o parte.
Este întotdeauna mai bine să se consulte un profesionist

Cele mai multe ori, o durere de gât disipates în câteva zile sau săptămâni. Totuși, trebuie să vă adresați medicului dumneavoastră, unui fizioterapeut, unui chiropractician sau unui osteopat. Acesta va fi capabil să determine dacă există o cauză care stă la baza durerii gâtului, să identifice tratamentul potrivit pentru dvs. și să vă arate câteva exerciții care vă vor face să vă simțiți mai bine.