probleme somn? Nu sunteți singuri. Potrivit statisticilor Canada, unul din șapte canadieni suferă de insomnie. Înainte de a arunca pastile de dormit, gândiți-vă pentru o clipă la igiena somnului. O bună igienă a somnului vă poate ajuta să vă culcați și să dormiți mai bine toată noaptea. Aceste sfaturi de bază vă pot ajuta să vă pregătiți mai bine pentru un somn bun.

Ce este igiena somnului?

"igiena somnului" este un termen care se referă la rutina de culcare care îți spune corpului că este timpul să dormi. Potrivit Canadian Sleep Society, a face somnul o prioritate prin adoptarea unei igiene bune de somn te poate ajuta să adormi mai repede și să adormi toată noaptea.

Înainte de a citi principiile de bază de mai jos, întrebați-vă câteva întrebări despre igiena actuală a somnului. Urmăriți o rutină obișnuită pentru culcare înainte de culcare sau mergeți la culcare în momente diferite? Câte ore de somn ai nevoie în fiecare seară? Modificați semnificativ obiceiurile de somn în viața dvs.?

Un somn bun de noapte

Acum, că aveți o idee destul de bună despre nevoile dvs. de somn, este timpul să includeți o rutină bună în timpul somnului în rutina zilnică. Urmați aceste principii de bază pentru a dormi bine în această seară:

  • Stabiliți o intenție:Aduceți somnul prioritatea și manifestați dorința de a dormi bine în seara asta.
  • Monitorizați consumul de cofeină:Încercați să reduceți consumul de ceai, cafea și băuturi răcoritoare cu cofeină în după-amiezile și după-amiaza târziu.
  • Asigurați-vă că patul tău este un spațiu sacru:În loc să lucrezi, să vorbești, să mănânci și să te uiți la televizor în pat, fă-ți camera ta un sanctuar pentru somn. Investiți în iluminarea relaxantă și un pat confortabil, opriți televizorul și respectați sanctuarul dvs. de somn.
  • Creați atmosfera potrivită:Închideți ușile, închideți ferestrele, opriți televizorul și eliminați orice zgomot de muzică sau de fundal. Asigurați-vă că temperatura este confortabilă - nu prea caldă sau prea rece.
  • Relaxați-vă:În același timp, în fiecare noapte, faceți o baie sau pur și simplu spălați-vă fața și periați dinții. Strângeți luminile și vorbiți puțin. Stabiliți un ritual care vă spune corpului că este timpul să dormiți, cum ar fi punerea unei lumânări sau aplicarea unui hidratant relaxant pe mâini. Gândește-te și lasă-te să dormi să dormi.
  • Cereți ajutor:Încă aveți probleme cu somnul? Sănătatea ta ar putea fi cauza. Adresați-vă medicului dumneavoastră pentru mai multe informații despre medicamentele care vă pot ajuta sau despre problemele de sănătate care pot afecta somnul dumneavoastră.