Evoluțiile recente în cercetarea privind cancerul de prostata au pavat calea pentru tratamente viitoare.

Noi opțiuni, inclusiv utilizarea de ultrasunete, hormoni, vaccinuri și alte substanțe, au oferit oarecare speranță și confort multor persoane cu cancer de prostată. Iată câteva dintre cele mai recente tehnici creative de tratare.

înaltă intensitate concentrat cu ultrasunete

In acest tratament pentru cancerul de prostata intr-un stadiu incipient, razele de ultrasunete cu intensitate mare, sa concentrat căldură celulele canceroase pentru a le distruge. Această tehnică nouă este deja disponibilă în Europa și sunt în curs de desfășurare studii clinice ale acestei tehnici (HIFU) în America de Nord.

Încercați vaccinurile mai degrabă decât prevenirea

Vaccinurile sunt adesea considerate o măsură preventivă. Cu toate acestea, studiile clinice examinează noi vaccinuri care sporesc răspunsul imun al corpului uman la celulele canceroase de prostată. PROSTVAC-VF utilizează un virus modificat genetic care conține un antigen specific prostatic sau PSA. Cercetatorii spera ca vaccinul va permite sistemului imunitar sa identifice mai bine si sa distruga celulele canceroase care contin PSA. Primele rezultate ale testului sunt suficient de pozitive pentru a încuraja mai multă cercetare.

Explorați terapiile vizate

Pentru a trata multe forme de cancer, medicii folosesc substanțe care țintesc selectiv celulele canceroase în timp ce economisesc celulele normale. Aceste terapii specifice pot inhiba capacitatea unei celule de cancer de a diviza, dezvolta sau vindeca concentrându-se exclusiv pe ceea ce le face să acționeze și să se reproducă în mod diferit decât celulele normale.

De exemplu, CABOZANTINIB de droguri chimioterapie - de asemenea, numit Cometriq - a fost capabil să reducă sau să elimine tumorile osoase la barbatii cu cancer de prostata, pentru care tratamentele hormonale conventionale nu au fost de lucru. Acest efect pozitiv a durat până la șase luni în timpul primelor studii.

Aflați despre progresele înregistrate în terapia hormonală

Atunci când formele de terapie hormonală stabilite pe termen lung devin ineficiente, medicii trebuie să utilizeze noi terapii hormonale. De exemplu, orteronelul poate viza inhibitorii CYP17 mai precis decât un medicament hormonal deja utilizat: abirateron sau Zytiga.

Experiența cu inhibitori ai angiogenezei

O altă abordare promițătoare în tratamentul cancerului de prostată inhibă capacitatea de a se dezvolta cancer de noi vase de sange care au nevoie pentru a se dezvolta, un proces cunoscut sub numele de angiogeneza. Dacă acest proces de creștere a vaselor de sânge noi este inhibat, medicii pot opri sau încetini răspândirea unor tipuri de cancer de prostată agresiv. În timpul primelor studii, medicamentele anti-angiogeneze au fost asociate cu efecte secundare semnificative, cum ar fi cheaguri de sânge și leziuni ale nervilor. Prin urmare, tratamentul necesită mai multe studii. Protocoalele individuale de tratament variază în funcție de progresia cancerului de prostată în momentul diagnosticului. În plus, unii medici ar putea favoriza unele tratamente asupra altora. Persoanele diagnosticate cu cancer de prostată ar trebui să țină la curent cu cele mai recente opțiuni de tratament în timp ce își consultă medicul despre opțiunile lor.