Experți din ochii sănătății descoperă în mod constant noi modalități de a ajuta la viziunea noastră, chiar dacă motivele noastre nu vezi scăderi s-au schimbat cu timpul. Iată cele patru mari amenințări la vedere și, în ce mod, ați fi sigur că veți menține o sănătate mai bună a ochilor. La 1. Presbyopia

Presbyopia este pierderea abilității de a ne concentra atenția asupra obiectelor din apropiere.

Ea afectează practic toți adulții din cei patruzeci de ani. Această scădere treptată a vederii apropiate se termină de obicei în jur de cincizeci de ani.

  • Aceasta înseamnă că mulți adulți trebuie să poarte ochelari de lectură, dar nu și alte daune semnificative.
  • În spatele acestei probleme este pur și simplu întărirea lentilei ochiului asociată cu o scădere a forței musculaturii care o îndoaie și o îndreaptă. Les 2. Cataracta
  • Această condiție este o întunecare a lentilei voastre, care vă poate împiedica viziunea.
Jumătate dintre persoanele peste 80 de ani vor dezvolta cataracta.

3. degenerare maculară

  • Una dintre cele mai comune cauze de orbire in tarile dezvoltate, degenerescenta maculara (AMD) este lent deteriora retina, membrana subtire la partea din spate a ochiului, care vine aduna imagini vizuale. Le 4. Glaucomul
Nervul optic, care transmite imagini creierului, poate fi afectat de presiunea prea multor fluide din ochi.

Odată ce leza de glaucom a început, veți avea o șansă de 50% să deveniți orb în cel puțin un ochi în următorii 20 de ani dacă nu luați măsurile necesare.

Cea mai bună apărare este un doctor bun ochi

Luați examenele de ochi în mod regulat!

  • De la vârsta de 40 de ani, trebuie să vă asigurați că sunteți examinat la fiecare doi sau patru ani până la vârsta de 64 de ani, apoi la fiecare doi ani după aceea - și examenul trebuie făcut de către oftalmolog sau un optician. Oftalmologul va lărgi (dilata) elevii ochilor tăi prin punerea picăturilor. Aceasta este singura modalitate de a detecta anumite boli oculare care nu au semne sau simptome timpurii. Oftalmologul va veni să vă testeze vederea, ochelarii și mușchii ochiului.
Asigurați-vă că obțineți tratament

În cazul în care medicul dumneavoastră detectează o problemă, luați măsuri cât mai curând posibil.

  • Nu există nici o modalitate de a inversa simptomele glaucomului și AMD. Dar cu cât te afli mai devreme, cu atât vei fi mai în măsură să-ți salvezi viziunea.
  • Picăturile de ochi cu prescripție pot ajuta la problemele glaucomului prin scăderea presiunii interne a ochiului, ceea ce duce la distrugerea nervului optic.
  • În studiile efectuate asupra subiectului, aceste picături încetiniseră sau au încetat progresia.
Noi cercetări arată că depistarea precoce a problemelor de vedere - uneori chiar înainte de a face cele mai mici daune - și tratamentul lor cu noi medicamente și proceduri mai eficiente ar putea salva vederea a milioane de femei și bărbații mai în vârstă. Rămâneți vigilent pentru a vă îmbunătăți șansele de a evita problemele de vedere și consultați-vă în mod regulat oftalmologul.