Gustări pot calma sentimentele de foame și pot oferi stimulente energetice între mese atâta timp cât faceți alegeri inteligente. Aceste mini-mese sunt, de asemenea, o modalitate excelentă de a adăuga fructe și legume la alimentația dvs. și pentru a evita întoarcerea la alternative de calorii înalte.

Sugestii pentru gustări convenabile și sănătoase

Nibblingul poate fi benefic pentru copii și bătrâni, mai ales că de cele mai multe ori nu pot mânca toate alimentele pe care ar trebui să le ia la mese. Mănâncă cel puțin o legume sau fructe la fiecare masă și ca o gustare ar trebui să aducă cantitatea de fructe și legume necesare zilnic.

 • Recomandările ghidului de hrană variază de la patru porții de fructe și legume pe zi pentru copiii de doi și trei ani până la șapte porții pe zi pentru femeile în vârstă de 14 ani și peste.
 • Ghidul sugerează că bărbații, de la adolescență până la maturitate, mănâncă în jur de opt porții de fructe și legume în fiecare zi.
 • Un fruct întreg, 125 ml sau ½ ceasca de fructe proaspete sau congelate sau suc, congelat sau conservat este considerat o servire.
 • O ceașcă sau 250 ml de legume sau salate cu frunze crude sau ½ ceasca de legume crude tăiate este egală cu o porție. Planificați gustările și pregătiți-le în avans pentru a le duce la lucru sau pentru a le împacheta la un prânz la școală. O idee bună este să țineți gata în frigider la domiciliu să mănânce în loc de chipsuri sau cookie-uri.

6 Idei de gustare a fructelor și legumelor

Iată câteva idei pentru gustări fructe și legume inteligente:

Una dintre cele mai simple snacks-uri pentru a lua legumele de morcovi sau roșii de cireșe într-o pungă de sandviș.

 1. Luați o cutie de legume crude, cum ar fi morcovi, ardei, dovlecei, roșii de cireșe sau ciorchini. Aduceți o baie de acru smântână, cu conținut scăzut de grăsimi, sau vinaigrette sau dip de fasole pentru a face gustare gustare.
 2. O cutie mică de salată verde cu pene portocalii și migdale sau alte fructe va face gustul tău un pic plictisitor.
 3. Un măr, o banană, un alt fruct proaspăt sau cutii individuale de fructe tăiate sunt perfecte pentru gustări dimineața sau după-amiaza.
 4. Adăugați o gustare interesantă la gustare prin combinarea fructelor proaspete, congelate sau conservate cu iaurt scăzut sau grăsime.
 5. În timpul verii, atât copiii cât și adulții se vor bucura de gustări de gheață făcute din 100% suc de fructe.
 6. Încărcare glicemică
Cele mai multe fructe și legume sunt în mod natural scăzute în grăsimi și calorii și sunt destul de consecvente. Fructe și legume gustări alimentare sunt o idee bună pentru persoanele care doresc să mențină un echilibru zahăr din sânge sau de a controla greutatea lor prin monitorizarea încărcăturii glicemice, sau CG, a alimentelor pe care le mănâncă.

Încărcarea glicemică este o unitate de măsură care indică impactul pe care un anumit aliment îl va avea asupra nivelurilor de glucoză din sânge.

 • Alimentele cu conținut scăzut de CG încurajează organismul să ardă grăsime.
 • De exemplu, o piersică sau prună de dimensiuni medii are o CG de numai cinci. Acel măr este de șase.
 • Alegerea unei gustări calorice ridicate, cum ar fi 50 grame sau ¼ ceasca de chipsuri de porumb, ar avea un CG de 17.