Dacă ați decis recent să eliminați produsele lactate din dieta dvs., nu vă faceți griji: puteți și ar trebui să continue să mănânce la restaurant. De fapt, este ușor să renunțați la produsele lactate urmând aceste sfaturi utile.

Alegeți-vă cu atenție restaurantul

O dietă fără lactate este o chestiune de alegere, iar cea mai importantă alegere pe care o puteți face este cea de a mânca. Anterior, pentru a evita produsele lactate, bunul simț a dictat că evitați anumite tipuri de gătit cu totul, dar acest lucru nu este neapărat adevărat. De exemplu, multe restaurante italiene oferă adesea mâncăruri alternative bazate pe ulei de măsline, mai degrabă decât cremă și brânză groasă, pentru a satisface nevoile clienților lor preferând să se abțină de la produsele lactate (adesea o rețetă autentică italiană utilizați în schimb ingrediente proaspete, fără lactate!). Pe de altă parte, dacă tocmai ați început o dietă fără lapte, luați în considerare alegerea unui restaurant asiatic sau a unui restaurant cunoscut pentru alergiile sale de vigilență, pentru a vă facilita alegerea unei cină în aer liber.

Face unele cercetări. Datorită numărului de liste de restaurante online și de meniuri, nu a fost niciodată mai ușor să căutați mâncăruri potențiale înainte de a le comanda. Înainte de data cină, faceți un minut pentru a căuta meniul online. Căutați feluri de mâncare care sunt potențiali candidați, apoi formalizați-vă întrebările sau stabiliți un meniu înainte de a merge la restaurant. Acest lucru va economisi timp, permițând serverului să se ocupe mai bine de nevoile dvs. Doriți să faceți un pas mai departe? Sunați înainte pentru a acorda timp pentru restaurant să vă pregătească pentru sosirea dvs.

Fii avocatul tău

Atunci când comandezi masa, asigură-te că îți informezi chelnerul despre alergia sau abstinența ta în ceea ce privește produsele lactate. Dacă nu știe, nu va fi capabil să răspundă nevoilor tale. Nu vă fie teamă să adresați întrebări despre mâncărurile, ingredientele și preparatele recomandate pentru a obține exact masa pe care ați solicitat-o.

Mai bine să fie simplu

Pentru început, cele mai simple preparate sunt adesea cele care nu conțin produse lactate. Cereți carnea la gratar sau periați cu un picur de ulei și apă. Luați în considerare o salată fără condimente sau pur și simplu legume cu abur ca o farfurie. Cele mai multe ingrediente pe care le conține un vas, cu atât este mai probabil să se utilizeze produse lactate.

Rămâneți realist

Așteptați o pregătire specială care durează mai mult și unele restaurante ar putea să nu poată să vă satisfacă așteptările. Dacă aveți îndoieli, nu mâncați și cereți un fel de mâncare pe care știți că poate fi preparat fără produse lactate. Puteți oricând să comandați o băutură fără lactate, să discutați cu prietenii și să mâncați mai târziu. Indiferent de situație, asigurați-vă că aveți o gustare fără lapte, în cazul în care lucrurile nu merg așa cum doriți. Deci, puteți să stați, să discutați cu prietenii și să mâncați o masă fără produse lactate.