Există o abundență de nutrienți care afectează sănătatea noastră. Iată câteva care încep cu litera A.

Actinidină

O enzimă găsită în kiwi, actinidina ar trebui să faciliteze digestia. Poate fi de asemenea utilizat ca un tampon natural pentru carne.

Ajoenes

Aceste produse fitochimice pot fi găsite în usturoi și pot reduce LDL (colesterolul "rău") și au, de asemenea, proprietăți anticoagulante, anticanceroase și antifungice. A se vedea și compușii cu sulf (de mai jos).

Allicină

Responsabil pentru miros puternic de usturoi, allicin produce mulți compuși de sulf, eventual cu proprietăți antibacteriene.

Compuși de aliu

Vezi compușii cu sulf.

Compușii de sulf:bogate în fitochimie de sulf găsite în usturoi și ceapă familie. Unii compuși ai sulfului pot stimula enzimele de control al cancerului.

 • Surse: arpagic, usturoi, praz, ceapa, ceapa verde, ceapa verde.
Izotiocianat de alil

Acest compus poate lupta impotriva cancerului, iar natura sa pungenta poate elimina congestia cauzata de raceli si gripa.

 • Surse: Varza de Bruxelles, varza, hrean, varza, seminte de mustar maro. Acest compus sulfat poate stimula activitatea glutation S-transferazei, o enzimă cunoscută pentru a ajuta la detoxifierea substanțelor cancerigene în ficat și colon.
Surse: usturoi, ceapa, praz.

Alil sulfuri

 • Acești compuși de sulf, găsiți în usturoi, ceapă, praz, ceapă verde și alți membri ai familiei cepei, sunt studiate pentru potențialul lor de a lupta împotriva cancerului.

Alpha Caroten La fel ca beta-caroten, alfa-caroten este un antioxidant carotenoide și un precursor al vitaminei A. Surse

: caise, morcovi, dovleac, cartofi dulci.

Acid alfa-linolenic (ALA)

 • Un acid gras esențial legat de o gamă largă de beneficii pentru sănătate. Vital pentru multe funcții, el nu poate fi fabricat de organism și trebuie, prin urmare, să fie obținut din alimente.
ALA este importantă pentru menținerea membranelor celulare și pentru crearea de substanțe în organism care protejează împotriva fenomenelor inflamatorii.

ALA este transformat în corpul uman în doi acizi grași omega-3: EPA (acid eicosapentaenoic) și DHA (acid docohexaenoic).

 • Surse: ulei de canola, ulei de soia, semințe de in, purslane, nuci.
 • Aminoacizi
 • Ei reprezintă componentele de bază ale proteinelor. Sunt necesari 20 de aminoacizi pentru creșterea umană și buna funcționare.
Multe pot fi sintetizate în corp când este necesar; acestea se numesc non-esențiale.

Aminoacizii esențiali (cum ar fi lizina, triptofanul, etc.) nu pot fi sintetizați în cantități suficiente și trebuie să fie alimentați prin dietă. Antocianinele

 • Responsabil pentru pigmenții roșii și albastre găsite în unele fructe și legume, antociani sunt flavonoide fiind studiate pentru potentialul lor de a suprima creșterea celulelor tumorale, LDL ( „rau "colesterolul" și pentru a împiedica sângele să formeze prea multe cheaguri.
Surse: mere, fructe de padure, varza rosie, cirese, struguri rosii si violet, prune, rodii.

Antioxidanți

 • găsiți într-o mare varietate de alimente pe bază de plante, antioxidanții sunt compuși care pot avea potențialul de a preveni multe boli.
Acționând ca gărzi de corp interne, antioxidanții umblă prin corp și găsesc radicali liberi.

prin captarea și distrugerea radicalilor liberi, antioxidanți pot proteja împotriva diferitelor tipuri de cancer, îmbunătățirea sănătății cardiovasculare, a spori imunitatea și de a proteja impotriva cataractei si a degenerescentei maculare.

 • Unele puteri lupta impotriva celei mai puternice boli atribuite anumitor fitochimicale si vitamine (inclusiv vitamina E, vitamina C, carotenoide, seleniu și flavonoide) se datorează capacității lor antioxidante.
 • O sinergie naturală apare atunci când anumiți antioxidanți lucrează împreună pentru a dezarma radicalii liberi și pentru a proteja celulele împotriva daunelor.
 • Apigenin
 • Acest compus este un flavonoid care poate opri creșterea tumorii și poate exercita o acțiune antiinflamatorie.
Surse: țelină, patrunjel.
 • Arginina Acest non-aminoacid esențial cardioprotector (chiar dacă este esențială în timpul copilăriei), se presupune îmbunătățirea circulației și creșterea fluxului sanguin în jurul inimii.
Cu toate acestea, pentru persoanele care sunt predispuse la dezvoltarea de leziuni la rece, poate fi preferabil să se reducă consumul de alimente bogate în arginină și creșterea consumului de alimente bogate în lizină, dacă vă simțiți un stare lamentabilă.

Surse: produse lactate, pește, păsări de curte, nuci.