sănătate Ceea ce mâncăm sau nu are o mare influență asupra sănătății noastre ochi. Iată câteva explicații pentru a vedea mai clar!

Cunoaște identifica aliații tăi

Așa că alimentația și sănătatea ochilor merg mână în mână, trebuie să avem ochii peste tot în jurul capului atunci când stai jos să mănânce. Aici este o listă de alimente pentru a mânca din abundenta, uneori, deoarece acestea sunt bogate in vitaminele A, C și E, uneori, pentru că acestea sunt pline de antioxidanti care pot proteja viziunea: Morcovii

  • Caise Kiwi Portocale
  • uscate
  • gogonele legume cu frunze dovleci
  • fasole verde Nuci și semințe lactate
Mananca oua de pește, oricum

Au ochi consumul de pește este, de asemenea, un lucru bun atunci când doriți să valorifice contribuția nutriției la sănătatea vizuală. De fapt, acizii grași omega-3 găsiți în somon, hering, sardine și macrou, printre altele, sunt benefice pentru viziune.

Un studiu recent a raportat de CNIB (CNIB) releva faptul ca persoanele mai in varsta care mananca peste de cel puțin două ori pe săptămână sunt de două ori mai puțin susceptibile de a dezvolta degenerescenta maculara (AMD ) decât cei care consumă mai puțin de o dată pe săptămână. AMD este cauza principală a pierderii vederii în rândul canadienilor după vârsta de 50 de ani.

Ascunde grasimi saturate pe care nu le puteți vedea

La celălalt capăt al spectrului, sunt tipurile de alimente pentru a evita cât mai mult posibil pentru a avea o nutritie pozitiva de sanatate viziune. Acesta este cazul grăsimilor saturate, care tind să înfunde vasele de sânge, pe lângă împiedicarea unui flux bun de sânge în ochi. Grasimile trans sunt, de asemenea, interzise.

Faceți-vă ochii moi ... dar nu dulce

În mod similar, alimente bogate în zahăr favorizează debutul diabetului de tip II. După cum subliniază CNIB, retinopatia diabetică este o complicație foarte gravă a diabetului care poate duce la pierderea vederii și chiar și la orbire. Deci este mai bine să te uiți în altă parte pentru a nu fi tentat de deserturi delicioase, băuturi răcoritoare și alte alimente încărcate cu zahăr.

Au alimentare Ghid Canada la

ochi Dacă nu știi de unde să înceapă nutriție îmbunătățește sănătatea vizuală, lăsați Ghidul alimentar să vă arate calea de a merge, care se concentrează pe varietatea și mărci o bună parte din fructe, legume, pește, produse lactate, nuci și semințe etc. Veți vedea, obiceiurile bune vor fi luate ... în clipi de ochi!