Odată cu vârsta, organismul își pierde capacitatea de a absorbi și de a folosi anumiți nutrienți. Osteoporoza și o varietate de alte probleme medicale pot duce, de asemenea, la unele schimbări în nevoile nutriționale. În consecință, persoanele în vârstă trebuie adesea consumate cantități suplimentare de substanțe nutritive cheie.

7 nutrienți importanți
 1. Calciu, pentru a preveni osteoporoza și menținerea sănătății osoase.
 2. Vitamina D nu, pe care organismul trebuie să o absoarbă de calciu.Vitamina B12
 3. , pentru a restabili rezervele de globule roșii și pentru a menține nervii sănătoși.Zinc
 4. , pentru a compensa slăbirea sistemului imunitar cu vârsta.Potasiu
 5. , în special în caz de hipertensiune arterială sau de utilizare a medicamentelor diuretice.Acidul folic
 6. , o vitamină B pe care organismul o folosește pentru a face celule ADN și celule roșii din sânge, ar ajuta, de asemenea, să contracareze hiperhomocisteina, adică. prezența în sânge a prea multor homocisteine, un compus asociat cu un risc crescut de boală cardiacă.Fiber
 7. , pentru a preveni constipatia.Suplimentele pot fi necesare
Un studiu recent sugerează că persoanele în vârstă pot suferi de deficit de vitamină în ciuda unei diete echilibrate.

Unii doctori merg atât de departe încât să recomande un supliment de vitamine și minerale pentru a ajuta persoanele în vârstă să-și îndeplinească doza zilnică recomandată.

 • Multivitaminele nu pot însă înlocui niciodată o dietă sănătoasă, deoarece alimentele conțin alți compuși esențiali, cum ar fi fibrele, fitochimicalele și acizii grași esențiali.
 • Suplimentele cu doze mari trebuie, de asemenea, să fie evitate
 • dacă nu sunt recomandate de un medic sau dietetician, deoarece pot duce la dezechilibre nutriționale. De exemplu, suplimentele de zinc pot interfera cu utilizarea inimii de acid folic; fier poate preveni absorbția adecvată a calciului și zincului.Bea multă apă în fiecare ziBea șase până la opt pahare de apă pe zi.
Apa, la fel ca vitaminele și mineralele, este un nutrient esențial deoarece corpul tău nu poate produce suficient pentru a-ți satisface nevoile zilnice.

De asemenea, ajută la reglarea temperaturii corpului, transportul nutrienților în celulele dumneavoastră și eliminarea deșeurilor. Deoarece sensibilitatea la sete scade odată cu vârsta, adulții mai în vârstă prezintă un risc mai mare de deshidratare, ceea ce poate provoca confuzie, oboseală, dureri de cap și multe altele.

 • Un mic avertisment
 • Dacă trăiți într-o climă nordică (cum ar fi majoritatea Canadei precum și în unele părți ale Europei), corpul dumneavoastră ar putea avea o deficiență serioasă de vitamina D, care este esențială pentru absorbția calciului.
 • Majoritatea acestei vitamine este produsă de corpul nostru atunci când pielea noastră este în contact cu soarele.
Nu numai climatele nordice primesc puțin soare pe timp de iarnă, dar insectele de vară, calitatea slabă a aerului și dorința noastră de a ne proteja pielea de razele soarelui aduce mai mult de unu în lume. fugi și în timpul verii.

Vitamina D este importantă pentru a ajuta calciul să întărească oasele și pentru a preveni fracturile la seniori.

 • Seniorii au nevoie de 400 până la 600 UI pe zi. O sticlă obișnuită (250 mililitri / o cană) de lapte conține 100 UI, precum și 250 de mililitri (o cană) de lapte de soia sau orez îmbogățit, precum și o varietate de suc de portocale îmbogățit.
 • Nevoile nutriționale se schimbă odată cu vârsta și acest lucru înseamnă că va trebui să creșteți aportul de mai mulți nutrienți dacă doriți să rămâneți sănătoși. Păstrați acest ghid de sănătate în minte atunci când faceți cumpărături și nu uitați să vă consultați medicul înainte de a face orice schimbări majore.