definit ca o incapacitatea de a efectua o sarcină după cel puțin un an de a încerca, infertilitate afectează mai mult 20% dintre cuplurile din America de Nord. Citiți mai departe pentru a vedea cum nutriția poate juca un rol în fertilitatea dumneavoastră.

menține o experți dieta sanatoasa nu poate explica de ce rata de infertilitate aproape sa dublat în ultimii 25 de ani, dar cel puțin trei factori ies în evidență:

 1. Tendința de creștere a cuplurilor de a amâna căsătorie și de părinte până că au petrecut cei mai fermi ani.
 2. Creșterea bolilor cu transmitere sexuală.
 3. O scădere confuză în producția de spermă. Multe cupluri presupun că infertilitatea este responsabilitatea femeii, dar bărbații sunt la fel de susceptibili de a fi infertili.

Desi nutritia nu este o cauza principala a infertilitatii, mancarea unei diete sanatoase imbunatateste sansa de a concepe si a livra un copil sanatos. În plus, se știe că alcoolul și fumatul reduc fertilitatea la femei și bărbați; un studiu recent a arătat că cafeaua poate avea un efect similar.

 • Înțelegerea nutriției și infertilității la femei
 • Principala cauză a infertilității la femei este insuficiența ovulației, care poate fi influențată de diferiți factori, cum ar fi dieta sau dezechilibrele hormonale. Femeile care sunt foarte subțiri sau supraponderali în mod semnificativ nu pot ovula, deoarece grăsimea corporală este strâns asociată cu nivelul de estrogen.
Design și greutate.

Orice femeie care intenționează să rămână gravidă ar trebui să încerce să atingă greutatea ei ideală înainte de concepție.

O femeie care este subponderală la momentul concepției este probabil să aibă probleme cum ar fi anemia în timpul sarcinii. Copilul poate fi, de asemenea, mai mic decât în ​​mod normal și este mai probabil să aibă probleme de sănătate.În schimb, dieta în timpul sarcinii ar putea fi periculoasă pentru făt.

 • O femeie supraponderală ar trebui să dietă înainte de a încerca să conceapă pentru a reduce riscul de hipertensiune arterială sau diabet zaharat în timpul sarcinii
 • Nutrienți esențiali.
 • Femeile care iau contraceptive orale pot prezenta infertilitate temporară până când nivelul lor hormonal va reveni la normal.
 • Utilizarea pe termen lung poate reduce vitaminele din folat, B6, B12, C și E, calciu, zinc și alte minerale.

Dieta femeii trebuie să se concentreze asupra alimentelor bogate în aceste substanțe nutritive: fructe și legume, lapte, pâine fortificată și cereale, carne slabă, carne de pasăre și fructe de mareÎnțelegerea hranei si infertilitate la barbati

 • Un numar scazut de spermatozoizi este cauza principala a infertilitatii la barbati, iar din motive necunoscute, barbatii din intreaga lume produc astazi mai putine sperme.
 • Unii cercetători cred că unele pesticide, care au efecte similare cu estrogenul, pot fi legate de scăderea acestui număr.
Utilizarea alcoolului și fumatul reduc producția de spermă.

Zinc.

 • Aportul inadecvat de zinc poate reduce fertilitatea la bărbați.
 • Un studiu recent a constatat ca barbatii care au consumat 1,4 miligrame pe zi, a produs mai putin sperma si au avut niveluri mai scazute de testosteron, un hormon masculin, ca barbatii a caror aport zilnic de zinc, a fost de 10,4 miligrame.

Alocația dietetică recomandată pentru bărbații adulți este de 11 miligrameVitamina C.

 • Intrările inadecvate pot afecta fertilitatea la bărbați.
 • Un studiu corelate niveluri scăzute de vitamina C, cu sperma a crescut tind să se grupeze, o problemă care a dispărut după trei săptămâni de a lua suplimente de

folat.Cercetatorii au studiat un grup de barbati sanatosi care au consumat foarte putine fructe si legume si care nu au luat suplimente. Studiul lor sugerează că nivelurile scăzute de folați la acești bărbați au fost asociate cu scăderea numărului de spermatozoizi și scăderea densității spermei.

 • Rolul vitaminei este nesigur, dar cercetătorii cred că normalizarea nivelurilor de folat prin dietă poate echilibra scăderea nivelului de spermatozoizi.

Cele mai bune surse de hrană sunt legumele verde închis, sucul de portocale, ficatul, mazărea și fasolea uscată.Alte dovezi sugereaza ca vitamina B12 (găsit în produsele de origine animală) pot îmbunătăți numărul de spermatozoizi și a motilității, chiar si la barbatii care nu au un deficit de vitamina B12. La Deși cauza infertilității poate să nu fie alimentația, asigurându-vă că corpul dumneavoastră este cât mai sănătos posibil prin dieta dvs. vă poate aduce numai beneficii și crește șansele de a vă concepe. Consumul unei alimentații sănătoase, echilibrate, limitarea cofeinei și evitarea alcoolului și a fumatului vă va ajuta să vă asigurați că sunteți pe calea cea bună spre alimentație.