Obezitatea, care se caracterizează printr-un indice de masă corporală de mai mult de 30, poate duce la boli de inima, accident vascular cerebral, hipertensiune arterială, diabet și chiar unele forme de cancer. Iată cum puteți preveni această boală.

Diete ineficace

S-ar putea crede că soluția este pur și simplu să mănânce mai puțin. Numai dietele pe care oamenii le urmează în mod simplu nu funcționează.

  • Cercetătorii au emis ipoteza că, atunci când pierzi în greutate, celulele grase se contractă, ducând la o scădere a nivelului sanguin al leptinei, hormonului supresor al apetitului. Atunci cand scade sub normal, creierul elibereaza alti hormoni al caror rol este de a creste apetitul.
  • Acesta este efectul de rebound bine cunoscut de oameni pe dieta; ele scad greutatea doar pentru ao lua mai tarziu si mai mult.
  • Alimente nedorite: pericol
În antichitate, aceste mecanisme au permis oamenilor să supraviețuiască foamei și prădătorilor. Astăzi, prădătorii sunt mai degrabă markeri care ne încurajează să consumăm alimente nesănătoase, bogate în grăsimi și calorii.

Suntem ținte ușoare, deoarece suntem programați să mâncăm și să depozităm grăsime.

  • Cu toate acestea, dacă puteți evita automatele și lanțurile de fast-food, puteți avea suficient să mănânci fără a înghiți o mulțime de calorii și grăsimi.
  • Alimente bogate în proteine ​​și fibre
Un studiu efectuat pe 38 de alimente comune indică faptul că o cantitate mai mare de proteine ​​și fibre este semnificativ mai substanțială decât cele mai grase și, prin urmare, satisface mai bine apetitul.

Trebuie să ne concentrăm pe alimente gustoase și, mai presus de toate, substanțiale: de exemplu, înlocuiți orezul alb, covrigi, salată de cartofi gras și cremă de porumb cu orez brun, tabbouleh și supa de legume.

  • Milioane de oameni suferă de obezitate, iar numărul lor crește. Pierderea în greutate nu înseamnă că trebuie să fii foame, ci mai degrabă că trebuie să mănânci bine.