Uleiul de masline este popular în bucătăria mediteraneană de la mii de ani. Este ușor de înțeles deoarece, în afară de faptul că este gustos și versatil, este excelent pentru sănătatea ta!

De ce consumăm ulei de măsline?
  • Uleiul de măsline este bogat în fitochimicale unice care luptă împotriva bolii, a vitaminei E și a grăsimilor monosaturate, care pot elibera colesterolul în artere.
  • Cercetările arată că uleiul de măsline poate ajuta la controlul diabetului și al artritei reumatoide. Alte studii sugerează, de asemenea, că poate reduce riscul de a suferi un accident vascular cerebral, precum și de cancer de sân și de colon.
Ce conține? Hidroxitirozol și oleuropeină

:Conform studiilor efectuate în laborator, acești antioxidanți fitochimice lucrează împreună pentru a proteja impotriva cancerului de san, tensiune arteriala ridicata, bacteriile care cauzeaza infectii si boli de inima.

Lignani:Prezent în ulei de măsline extra virgin, acești puternici antioxidanți pot proteja împotriva cancerului de sân, colon și prostată prin inhibarea modificărilor celulare precoce asociate cu cancerul.

mononesaturate:Când substituiți de grăsimi saturate, această grăsime cardioprotector ajută la scăderea colesterolului LDL în ansamblu și ( „rau“), colesterol și crește HDL colesterolul (colesterolul „bun“) . Cercetările indică faptul că o dietă constând în principal din calorii din grăsimi mononesaturate poate reduce riscul apariției unor afecțiuni cronice, cum ar fi artrita, anumite tipuri de cancer și boli cardiovasculare. Cu 73% din grăsimea mononesaturate, uleiul de măsline conține cel mai mare procent din cele mai frecvent utilizate uleiuri de gătit. În comparație, uleiul de cocos conține 6%, comparativ cu 24% pentru uleiul de porumb sau de soia.

Vitamina E:Uleiul de măsline este una dintre cele mai bune și rare resurse alimentare ale acestei vitamine, care ar putea proteja împotriva radicalilor liberi.

Maximizați beneficiile
  • Pentru a păstra aroma și compușii săi care luptă împotriva bolii, depozitați uleiul de măsline într-un container etanș la frigider. De asemenea, puteți păstra uleiul de măsline într-un loc răcoros și întunecat și îl puteți folosi cât mai curând posibil.
  • Pe măsură ce uleiul de măsline răcit se va solidifica, ar trebui să lăsați-l să ajungă la temperatura camerei înainte de al putea turna. Sanatate Info

Deoarece căldura și substanțele chimice utilizate în tratamentul uleiului de măsline poate reduce conținutul de nutrienți, cel mai bine este de a alege un ulei ușor prelucrat, cum ar fi uleiurile extra virgine și presat la rece.

încorporați-l în dieta dvs.
  • Infuzați ardei iute, ierburi sau coaja de portocale, lămâie sau var (sau orice altă combinație de condimente) în ulei de măsline timp de două săptămâni, apoi filtrați. Utilizați acest ulei aromat pe paste, salate sau pizza.
  • Înlocuiți uleiul de măsline ușoară și uleiul de măsline pentru alte uleiuri sau unt topit în produse coapte și deserturi.
  • În loc de unt, serviți un ulei de măsline fructat și rumeniți peste pâine.
  • Nu uitați măsline întregi, care conțin, de asemenea, uleiuri de vindecare și dau o aromă delicată pentru feluri de mâncare. Se taie și se adaugă la sosuri, pansamente pentru salată și tocană. Dacă nu, adăugați-le la aluatul de pâine sau la pizza.
  • Utilizați ulei de măsline pentru a vă prepara clătite sau vafe.