ulei și ulei de seminte de in sunt doua alimente bogate in omega-3. Pentru a afla cum aceste două alimente vă pot îmbunătăți sănătatea, continuați să citiți.

Ulei de semințe de in

capsule de ulei de pește sunt o modalitate convenabilă de a lua omega-3. Cu toate acestea, unii nu tolerează efectele secundare, inclusiv mirosul de pește care dă respirația, pielea și urina. Pentru a atenua problema, puteți îngheța capsulele sau puteți schimba marca sau înlocuiți uleiul de pește cu un supliment de ulei din semințe de in. De fapt, conține acid alfa-linolenic (ALA), pe care organismul îl transformă în EPA și DHA. Cu toate acestea, conversia nu este foarte eficientă, cu un procent mic din AAL ingerat care este transformat în EPA și DHA.

  • În timp ce multe studii indică faptul că suplimentele de ulei de pește scad riscul de atac de cord, există mai puține dovezi pentru suplimentele de ALA.
  • Acestea fiind spuse, uleiul din seminte de in este mai bun decât nimic, deoarece un studiu recent arată că femeile care mănâncă frecvent alimente care conțin ALA au șanse de 40% de moarte subită.
  • Consumul de pește în condiții de siguranță
În ultimii ani, toxicitatea potențială a peștilor a generat numeroase preocupări, până la punerea în pericol a reputației sale de hrană pentru sănătate. Aceasta este una dintre cele mai bune surse de omega-3, dar unele specii au niveluri anormal de ridicate de mercur și alte substanțe toxice.

Un studiu arată că consumul unei sau două porții de pește pe săptămână reduce riscul de atac de cord cu 37%, iar riscul de deces cu 17%. Concluzia autorilor: beneficiile peștilor depășesc riscurile potențiale.

  • alimentare Ghidul Canada recomandă ca cel puțin două porțiuni de 75 de grame (o treime cana) pe săptămână optând pentru păstrăv, somon, hering, macrou, sardine și păstrăv curcubeu cer.Health Canada recomandă să limiteze consumul de ton proaspăt sau înghețat, rechin, spadă, marlin și pescăruș de portocale, care conțin cantități mari de mercur.
ton alb În ceea ce privește consumul de conserve ton alb, Health Canada recomanda urmatoarele sfaturi:

gravidă sau intenționează să devină și femeile care alăptează pot mânca patru portii de 75 de grame (trei uncii) pe săptămână.

  • Copil de unu până la patru ani, o porție pe săptămână, și un copil de cinci până la 11 ani, două porții.
  • Notă:

Acest avertisment se aplică numai tonului alb conservat, unei specii mai mari decât cele vândute sub numele de "ton conservat de lumină", ​​cu niveluri scăzute de mercur.Pe scurt, nu ezitați să creșteți consumul de pește și ulei de in. Bogatia lor in omega-3 poate imbunatati bunastarea.