Factorii care pot contribui la osteoartrita nu sunt toate evidente. Iată trei factori mai puțin cunoscuți.

1. Estrogenul

Femeile sunt mult mai predispuse la dezvoltarea osteoartritei decât bărbații, mai ales că îmbătrânesc. Această diferență de gen este cea mai mare pentru osteoartrita genunchiului la femeile în vârstă.

  • În special, femeile de peste 65 de ani sunt de două ori mai susceptibile de a dezvolta osteoartrita ca bărbați de aceeași vârstă. Nu 2. Nu fi sedentar
Oamenii tind să-și exercite mai puțin pe măsură ce îmbătrânesc - mai ales dacă au artrită. Din păcate, inactivitatea mărește riscul de apariție a osteoartritei în mai multe moduri:

Aceasta duce la creșterea în greutate, punând o presiune suplimentară asupra articulațiilor.

  • Țesuturile vitale pentru mișcarea articulațiilor - în special mușchii - pot atrofia din cauza inactivității. Studiile au arătat că persoanele cu slăbiciune ale mușchilor coapsei sunt mai susceptibile de a dezvolta osteoartrita genunchiului.
  • Inactivitatea poate ucide condrocitele, celulele care fac și repară cartilajul. Deoarece cartilajul nu are vase de sânge, condrocitele trebuie să-și scoată nutrienții din lichidul sinovial. Deplasarea sau ridicarea greutăților contractează și extinde cartilajul la fiecare repetare, creând acțiunea de pompare a fluidului în condrocite. Enc. 3. Monedă o lovitură
  • Paginile sportive vorbesc în mod regulat despre sportivii care au suferit răni grave la o articulație - cel mai frecvent la genunchi. Din păcate, un atlet sau o altă persoană care suferă un prejudiciu la o parte a unei articulații - cartilaj, os, ligament sau tendon - se poate termina, probabil, prin dezvoltarea de osteoartrita în această comună.
Cu unele leziuni, cum ar fi o gleznă spartă, osteoartrita este aproape o certitudine.

Atleții profesioniști care își rănesc în mod frecvent genunchii vor dezvolta probabil osteoartrita genunchiului după cariera lor sportivă.

  • Canada are sute de reumatologi si cercetatori care lucreaza pentru a ajuta oamenii cu artrita, si poate gasi un remediu intr-o zi. Utilizați aceste informații pentru a aborda osteoartrita cu o strategie informată, astfel încât să puteți deveni un participant activ în îngrijirea dumneavoastră.