Un diagnostic de osteoartrită poate provoca o mulțime de teamă. Acest diagnostic înseamnă că sunteți destinat unei vieți dureroase? Iată ce trebuie să știți despre asta.

Veți putea continua să lucrați, să călătoriți, să vă bucurați de sport, cum ar fi golful sau înotul, pe scurt, pentru a vă trăi viața ca înainte? Răspunsurile sunt în linii mari liniștitoare: osteoartrita nu este o boală pe care trebuie să vă temeți.

Vestea bună despre osteoartrita
 • Chiar și în cazuri grave, acțiunea osteoartritei este limitată la articulații și simptomele ei nu vă vor afecta inima, creierul sau alte părți ale corpului.
 • În plus, marea majoritate a persoanelor care suferă astăzi de osteoartrită pot să-și amelioreze durerea și să-și îmbunătățească mobilitatea în mod eficient cu o combinație de exerciții fizice, antiinflamatoare, odihnă apă caldă și luând o atitudine proactivă față de problema lor de sănătate.

Nu trebuie să lăsați artrita să preia controlul asupra vieții tale: depinde de tine să ții controlul.

 • Practic, toate cazurile de osteoartrită răspund pozitiv la tratamentele de durere și rigiditate, permițându-vă să rămâneți activi și productivi, protejându-vă și întărind articulațiile și prevenind agravarea simptomelor.
 • Pentru a obține astfel de rezultate, este important să colaborați cu medicul dumneavoastră pentru a elabora un plan individual de acțiune.
 • Se va ține seama de gravitatea simptomelor, de articulațiile afectate, de vârsta dvs., de limitările activităților zilnice și de orice alte probleme de sănătate pe care le aveți.

Pentru mulți oameni, este mai eficient să combinați câteva dintre următoarele terapii.

Soluții chirurgicale

Atunci când osteoartrita provoacă dureri și pierderi de mobilitate la nivelul șoldului sau genunchiului care nu pot fi ameliorate în nici un alt mod, poate fi necesar să vă înlocuiți articulația cu o intervenție chirurgicală.

 • Din fericire, ultimele două sau trei decenii au văzut știința medicală făcând progrese majore în chirurgia de înlocuire a articulațiilor, iar majoritatea persoanelor cu artrită severă se pot aștepta la o ameliorare dramatică a stării lor după intervenția chirurgicală.
Scădere în greutate

Excesul de greutate poate pune un plus de stres asupra articulațiilor, în special la nivelul șoldurilor și genunchilor.

 • Dacă sunteți supraponderal și suferiți de osteoartrită, pierderea de kilograme în plus vă va ajuta foarte mult să vă îmbunătățiți simptomele.
Aplicați frig și căldură în zonele afectate

Aplicarea căldurii timp de 20 de minute cu o sticlă cu apă fierbinte, încălzirea sau încălzirea băii pot ajuta la ameliorarea durerii și a rigidității.

 • Din motive necunoscute, apa caldă pare a fi cea mai mare sursă de ajutor.
 • Echipamentele de diatermie sau ultrasunete utilizate în procedurile clinice pot aplica de asemenea căldură adâncă sau penetrantă.
 • Cold este mai util pentru articulațiile cu inflamație acută - care este o rară problemă în cazul osteoartritei.
Mișcați articulațiile

Doctorii au avertizat odată pacienții lor cu osteoartrită să nu-și exercite, crezând că ar putea să le deterioreze în continuare articulațiile. Dar credintele actuale rang exercitiu printre cele mai bune tratamente pentru osteoartrita.

 • Exercițiile adecvate pot ajuta la ameliorarea durerii, îmbunătățirea flexibilității și asistență în eforturile dvs. de scădere în greutate.
 • Ca un bonus, exercițiul reduce și stresul, riscul bolilor de inimă, diabetul zaharat și multe tipuri de cancer, ceea ce va îmbunătăți sănătatea dumneavoastră generală.

După cum sa afirmat de Dr. Joseph Buckwalter de la Universitatea din Iowa, „Articulațiile nu sunt ca lagărele mașinii, care se uzeaza după un anumit număr de kilometri. Cu cât le utilizați, cu atât vei fi mai bine. "

Medicamente

O mare varietate de medicamente eliberate pe bază de rețetă și non-prescripție poate ajuta la ameliorarea simptomelor osteoartritei.

Injecții

Există mai multe tipuri de injecții care vă pot ajuta să vă relaxați sau să vă liniștiți articulațiile afectate de artrită.

Dacă ați fost diagnosticat cu osteoartrită, păstrați în minte aceste tratamente. Veți putea discuta cu medicul dumneavoastră tratamentele care sunt cele mai bune pentru dumneavoastră.