Ceea ce mananci - și cantități - nu sunt singurii factori de tensiune arterială ridicată. Schimbarea acestora nu este singura modalitate de a le controla. Felul în care trăiești, cum te descurci de stres și chiar suplimente luați toate au un rol de jucat. Aici sunt trei obiceiuri de zi cu zi, rutine și reacțiile care pot afecta căile tale, și ușor de ajustat pentru o sanatate mai buna.

1. Pericolele fumatului

Nu ar trebui să fie surprinzător faptul că prostul obicei de cele mai discreditați - fumat - are un efect negativ asupra tensiunii arteriale. La urma urmei, fumatul este destul de rău pentru tot ceea ce privește sănătatea ta.

  • În timp ce acest lucru nu provoacă hipertensiune arterială, nicotina contractă vasele de sânge și crește temporar tensiunea arterială.
  • nefumători asemenea, afecteaza arterele, sporind astfel acumularea de placi si le face arterele mai puțin flexibile. Chiar și tutunul de mestecat poate face tensiunea arterială mai dificil de controlat.
  • Alte obiceiuri de consum - inclusiv consumul de alcool, excesul de greutate și abuzul de dulciuri sau de snacks-uri sarate - sunt, de asemenea, în general, rau pentru sanatate si a tensiunii arteriale.
2. Cum emotiile pot afecta tensiunea arterială

Emoțiile afectează, de asemenea, tensiunea arterială.

  • De exemplu, studiile au aratat ca persoanele cu depresie au mai multe probleme cu controlul tensiunii arteriale decât cei care nu o fac.
  • mai multe motive posibile, inclusiv faptul că persoanele care sunt deprimati ar putea pierde interesul de a lua medicamente lor și pot fi mai puțin probabil să urmeze tipul de stil de viață sănătos este necesar pentru controlul tensiunii arteriale. De asemenea, cercetatorii suspectează posibilitatea apariției unor modificări hormonale în creierul persoanelor cu depresie, care pot afecta tensiunea arteriala.
  • Cu toate acestea, nu trebuie să sufere de depresie. Este tratat perfect cu medicamente și / sau terapie.
3. Importanța somnului

Calitatea sommeilfait dumneavoastră, de asemenea, o diferență în ceea ce privește controlul tensiunii arteriale.

  • Atunci cand cercetatorii lipsit 36 ​​de persoane cu ușoară până la moderată somn hipertensiune arterială peste noapte și apoi a comparat nivelurile lor tensiunii arteriale, cu niveluri de oameni sa bucurat de un somn bun, au descoperit că atât ritmul cardiac si nivelurile tensiunii arteriale au fost mai mari, după o noapte de nesomn, după un somn bun.
  • Rezultatele, nota cercetatorii, sugereaza ca noptile nedormite pot reprezenta un risc crescut pentru ambele leziuni ale organelor care acute boli cardiovasculare.

Am putea merge mai departe, dar argumentul este simplu. Un stil de viață sănătos și fericit contribuie la o presiune sanguină sănătoasă. Spre deosebire de infecțiile virale sau alergii, care declanseaza si cauze externe, și clare scăpat de sub control, tensiune arterială ridicată este aproape în întregime legat de alegerile pe care le faci de zi cu zi.