Ai sau știi pe cineva care are nevoie de ajutor pentru a depăși depresia și gândurile suicidare? Nu sunteți singuri. Iată câteva sfaturi pentru a face față acestei boli.

Ce este depresia?

Depresia, diagnosticată sau nu, este o boală debilitantă și foarte îngrijorătoare. Potrivit Canadian Mental Health Association, aproximativ 9% din canadieni experienta depresie. Cu toate acestea, mulți oameni se luptă numai cu această boală și astfel pot fi foarte riscanți.

Depresia se poate manifesta în moduri diferite. O pierdere de interes în ceea ce v-ați interesat mai devreme, tulburări de somn, incapacitatea de a vă trezi și de a intra în mișcare dimineața, o pierdere bruscă sau o creștere a apetitului, un sentiment de tristețe, anxietate, pierdere, singurătate sau îngrijorare cu privire la propria bunăstare. Acestea sunt toate simptomele depresiei clinice și este important să obțineți ajutor pentru a le trata.

Dacă suferiți de una sau mai multe dintre aceste simptome, aici sunt câteva sfaturi de urmat: 1.

vorbesc cu cineva care aveți încredere

Prima acțiune de a lua pentru a depăși depresia ta este de a vorbi cu un iubit pe care aveți încredere. Astfel, faceți primul pas spre vindecare. Împărtășirea sentimentelor cu un prieten, partener, părinte sau membru al familiei este esențială pentru a vă recupera de la depresie sau pentru a începe să o tratați clinic. Crearea unei rețele de suport este foarte importantă.

2. Consultați-vă medicul

Faceți o întâlnire imediat. Mulți canadieni au nevoie într-adevăr de ajutor profesional pentru a face față depresiei lor. Așteptarea este cea mai proastă alegere de făcut. Un medic de familie vă poate trimite la un specialist calificat pentru a vă ajuta cu acest tip de boală. Bou 3. Mutare

Legătura dintre exercițiu și depresie este bine documentată. O persoană activă și bine hidratată pe o dietă sănătoasă are, în general, mai puține schimbări de dispoziție și sentimente de descurajare, cum ar fi letargia și lipsa de motivație. Exercitarea exercită endorfine în organism, un remediu natural pentru simptomele depresiei. Réd 4. Reduceți stresul

Micile stresuri ale vieții de zi cu zi, cum ar fi lucrul pentru obținerea unor note bune, plata facturilor, vă rugăm să vă / vă ajutați soțul / soția și să vă sprijiniți copiii sunt universale. Cu toate acestea, este important să vă păstrați timp pentru voi înșivă. Când nu avem timp să ne relaxăm, să gândim și să ne reorientăm, dispoziția noastră tinde să se schimbe rapid. Dacă ai timp să citiți într-un loc rezervat în acest scop, savurați o ceașcă de ceai sau luați un moment de meditație ar putea ajuta la risipirea norului întunecat care vă urmează. Soyez 5. Fii atent

Există multe remedii farmaceutice pentru depresie. Nu luați niciodată medicamente fără aprobarea sau recomandarea unui medic. Simptomele depresive, obosite, stresate și anxioase sunt foarte frecvente. Cel mai bun lucru este că există ajutor și dacă luați pașii potriviți, vă puteți simți mult mai bine și puteți trăi o viață mai fericită.