A trăi cu dureri cronice este complicată și semnarea unui contract de asistență medicală vă ajută să vă asigurați că pacientul aderă la programul de tratament și că este eficient. Dacă aveți nelămuriri, adresați-vă medicului dumneavoastră.

contract de îngrijire în 12 de puncte față de Document de durere

evolutia durerii, medicamentele pe care le luați, tratamentele să încercați și eficacitatea oferă informații valoroase pentru medicul dumneavoastră și poate chiar ajuta să facă față cu durere cronice la nivel emoțional.

 • Dacă sunteți descurajați, puteți să treceți prin jurnalul dumneavoastră de durere pentru a vă reaminti că există zile bune și că faceți tot ce vă stă în putință pentru a vă simți mai bine.
 • Veți găsi că întotdeauna reușiți să depășiți eșecurile și că durerea va dispărea a doua zi, săptămâna viitoare sau luna viitoare.

Ești gata să te lupți cu adevărat cu durerea? Semnarea unui contact de îngrijire este o modalitate foarte bună de a vă ajuta să vă gestionați mai bine durerea, să lucrați cu medicul dumneavoastră și să acordați îngrijirea pe care o meritați.

 • Fotocopiați contractul semnat și postați-l în mod proeminent pentru a vă aminti de angajamentul zilnic.

Iată un exemplu de contract de îngrijire:

Recunosc că am nevoie să-mi ușurez durerea și că merit. Prin prezenta, sunt de acord să iau măsurile necesare pentru a controla durerea cauzată de _______________________________ astfel încât să pot:

1) ____________________________________________________

2) ____________________________________________________

3) _______________________________________________________.

 1. Îi cer pe doctorii mei și pe alți profesioniști din domeniul sănătății să îmi pună întrebări despre durerea mea și să-mi ofere tratamente adecvate.
 2. Promit să fiu partener activ și să mă ajute să mă ajute. Voi învăța despre gestionarea durerii cu ajutorul doctorului meu, precum și al meu.
 3. Mă voi pregăti pentru întâlniri cu doctorul meu, punând împreună o listă de întrebări și notând detaliile durerii mele, inclusiv atunci când o simt și ce pare să o declanșeze.
 4. Recunosc că, dacă abordarea medicului nu mă convine, dacă nu îmi reia apelurile sau nu pare interesat să mă ajute să-mi gestionez durerea, o să găsesc un medic nou , sau chiar un specialist. Știu că gestionarea durerii necesită deseori mai mult decât o abordare, adesea simultan, și că aceste abordări includ multe lucruri pe care le pot face acasă.
 5. Sunt pregătit să iau măsuri concrete pentru a vă bucura de un somn mai liniștit; a face exerciții adecvate condiției mele; evita elementele care declanșează durerea; și să adopte o atitudine pozitivă, chiar și în zilele când există mai multă durere.
 6. Sunt de acord să consult cu alți experți în plus față de medicul meu pentru a mă ajuta să-mi ating obiectivul de ameliorare a durerii, inclusiv un psihoterapeut, terapeut, masseur sau acupuncturist.
 7. Recunosc că durerea poate să mă copleșească emoțional, ceea ce mă face mai tensionată și îmi afectează moralul.
 8. Sunt hotărât să reduc stresul prin practicarea respirației și vizualizării profunde, ascultând muzica pe care o doresc sau luând băi calde.
 9. Dacă sunt deprimat, îi voi spune medicului meu.
 10. Promit să construiesc o rețea de sprijin în jurul meu.
 11. Voi alerga familia și prietenii despre durerea mea și despre ce se face pentru ao gestiona mai bine și pentru a face schimbări în viața mea. Îi voi cere să respecte și să sprijine aceste schimbări. M-am angajat să-mi gestionez durerea și să-mi îmbunătățesc calitatea vieții.
 12. Semnătura ____________________________________

Data _________________________________________.