Coșmar! Vii noaptea și brusc, ieși din nicăieri, cineva te atacă. Intimidare, bătăi, arme, furt, viol. Cum vă puteți apăra și rămâneți în pericol? Sfaturile care urmează vă pot salva viața. N'1 Nu arata ca o tinta

Nu umbla cu un aer pierdut sau distras ca si cum nu stii unde te duci. Rămâneți conștient de împrejurimile dvs. și adoptați un limbaj corpus determinat și încrezător.
  • Nu te uita tare sau amenințătoare. Doar nu arăta ca o potențială victimă. N'2 Nu inviți stalkerii la casa ta
  • Dacă cineva te urmează, instinctul tău te va conduce acasă. Este o idee foarte proastă. Evitați cu orice preț să-i spuneți stalkerului unde locuiți.
În schimb, du-te la cel mai apropiat loc public. Veți fi în siguranță și puteți apela poliția sau puteți cere ajutor de la cei care sunt acolo.
  • Dacă credeți că sunteți urmărit, nu pierdeți timp încercând să vă asigurați. Utilizați telefonul mobil și contactați imediat poliția. Nici un telefon? Încercați să atrageți atenția. Dacă puteți, alerga și țipa. Rep 3. Opriți un atacant sexual
  • Ești atacat și știi de ce: agresiune sexuală! Cum să te lupți? Sentimentul tău bun și răcoarea ta sunt, fără îndoială, cei mai buni aliați ai tăi. Scopul tău nu este să lupți cu agresorul, ci să-l descurajezi să te atace și să-ți creeze o ocazie de a scăpa de el.
  • Puteți face acest lucru pasiv, pretind că sunteți gravidă, bolnavă sau aveți o boală cu transmitere sexuală.
De asemenea, puteți încerca să-l descurajați spunând că un prieten sau un membru al familiei urmează să ajungă.

Și dacă trebuie să vă apărați, folosiți obiectele pe care le aveți sau pe cele din mediul dvs. apropiat cum ar fi geanta dvs. sau rucsacul, o sticlă, un spray (aruncați-l pe agresorul dvs. sau spray-ul ochilor), nisip, cărămizi, gunoi, mobilier.