De prea multe ori, discuțiile despre îngrijirea pe termen lung au loc prea târziu, dacă e deloc. Atunci când pregătiți și implementați programul de îngrijire pentru părinții dumneavoastră în vârstă, este vital să abordați procesul în detaliu și să țineți cont de dorințele celor dragi. Une 1. Planificare completă

Importanța planificării îngrijirii nu poate fi ignorată. Crearea unui dosar cu documente, obiective și termene importante reprezintă o parte esențială a acestui proces. Atunci când evaluează responsabilitățile de îngrijire, este important să abordăm problemele legate de locuințe, nevoile medicale, nevoile financiare, preferințele stilului de viață și serviciile și resursele utile.

2. Locuinței

Înainte de a alege locuințe, studiați toate posibilitățile de locuințe oferite de municipalitatea dumneavoastră.
 • Luați în considerare diferitele tipuri de facilități și costurile asociate cu fiecare opțiune.
 • 3. Medical
Când planificați, asigurați-vă că pentru a scrie numele și numerele de medici părinților dumneavoastră, diagnostice, tratamente curente, și numiri. Dezvoltarea unei diagrame de medicație și a programului de numire este un pas necesar în monitorizarea și menținerea sănătății.
 • 4. Aspecte financiare
 • Stați cu părinții dvs. pentru a revizui facturile, împrumuturile, conturile bancare, investițiile, documentele fiscale și datele financiare importante pentru bugetare și asigurați-vă că cheltuielile nu sunt subestimat.
Luarea în considerare a procedurilor legale - cum ar fi acordarea unei împuterniciri - este un pas critic.
 • 5. Viața de zi cu zi
 • Țineți minte obiceiurile lor zilnice și preferințele personale. Asigurați-vă că vorbiți cu cei dragi despre preferințele lor, astfel încât să le puteți lua în considerare dacă își pierd capacitatea de a le exprima. Întrebați-le întrebări precum:
Cât de fierbinte pun termostatul în casă?
 1. Ce alimente le place și ura?
 • Cum își ia cafeaua?
 • La ce oră le place să se culce?
 • Aceste detalii sunt esențiale pentru menținerea individualității și bunăstării generale. Les 6. Resursele comunitare
 • Utilizarea resurselor comunitare este esențială pentru a ajuta o persoană iubită. Există programe care vizează îmbunătățirea calității vieții persoanelor în vârstă, cum ar fi ajutorul alimentar, serviciile interne, transportul, sprijinul familial și serviciile de îngrijire la domiciliu. La 7. Păstrarea autonomiei în procesul de luare a deciziilor

Pentru a oferi părinților dumneavoastră îmbătrânirea calitatea îngrijirii și a calității vieții pe care o merită, trebuie să vă gândiți la preferințele lor în orice moment.

Persoanele care se ocupă de îngrijire sunt deseori tentate să ia decizii pe baza a ceea ce consideră că sunt cele mai bune pentru cei dragi, dar respectul pentru autonomia lor este fundamental pentru procesul de îngrijire.
 • Adresați-vă părinților ce doresc, ascultă-i cu adevărat și sprijiniți dorințele lor.