Patlagina este un „Weed“ a fost mult timp folosit în campaniile pentru proprietățile sale medicinale. Iată câteva detalii cu privire la posibilele sale utilizări în medicina pe bază de plante și condițiile sale de creștere.

terapeutice foloseste pătlagină Plantago lanceolata, P. major.

 • Piese folosite: frunze.
 • Datorita componentelor sale mucilagènes, patlagina este utilizat în caz de inflamație pulmonară sau iritație și ajută la ameliorarea congestiei.
 • poate ameliora, de asemenea, ulcere gastro-intestinale, gastrită și colită.
 • Este folosit ca apa de gura sau gargara împotriva inflamației gurii și a gâtului, și unguent împotriva hemoroizi, tăieturi și zgârieturi.

Plantago psyllium, P. ovata.

 • Piese folosite: semințe, păstăi.
 • Psilliul este un excelent laxativ. Fibrele solubile din semințe, care absoarbe apa, regleaza si faciliteaza tranzitul intestinal. Studiile clinice au confirmat eficacitatea sa împotriva constipației și a sindromului de colon iritabil.
 • Acesta poate fi, de asemenea, util în cazuri de hemoroizi sau fisuri anale dupa operatie anal sau rectal.
 • psyllium fibre solubile, de asemenea, un ingredient de alegere intr-o dieta pentru scaderea colesterolului.

Notă:Pentru o bună utilizare a patlagina, consultați medicul dumneavoastră sau fitoterapeut. Patlagina nu este recomandat pentru femeile însărcinate sau care alăptează cu excepția cazului în sfatul medicului.

Gradinarit Nimeni nu vrea să cultive o iarbă obișnuită ca patlagina, dar există soiuri ornamentale, mai puțin invazive, interesante, în ghivece sau în frontiere.

 1. soiuri majore sau pătlagină pătlagină (Plantago majore)este o planta verde de 15 cm (6 inch) în rozeta de frunze bazale, nervuri care apar cilindrice vârfuri înflorite de flori mici verzi. Există două forme remarcabile:rubrifolia, sfeclă colorată șiRosularis, patlagina sau roz, piroane cu frunze de flori care seamănă cu trandafiri verzi.
 2. Ribwort (P. lanceolata) sau iarbă-la-cinci cusături: phytothérapeuthiquesare proprietăți identice cu cele ale P. majore, lanceolate și frunze striate și vârfuri de înflorire mai scurte. StreakerSpears de aur și, respectiv,sunt forme pestriț și de aur.
 3. Asian pătlagină (P. Asiaticasin P. majore varAsiatica ..)se pare ca patlagina dar cu vârfuri de înflorire lungi de 50 cm.Variegata este o formă pestriț cu frunze marmorate albe.
 4. pucier pătlagină (P. psyllium) sau psyllium negru:Aceasta este o plantă anuală de 40 cm (15 inch), cu frunze înguste whorled și grupuri de inflorescențe mici, rotunde.P. ispaghula sau psyllium este, de asemenea, popular, așa cum sunt, într-o măsură mai mică, pătlagina negru (P. psyllium) și nisipuri patlagina (P. arenaria). Locație

P. pătlagină și P. ovataprefera plin soare și sol bine drenat.P. majoraime soluri umede,P. lanceolata preferă pajiști.

seminte Propagarea însămânțează direct în primăvară, când solul sa incalzit. Întreținerea

Se taie capetele de semințe pentru a preveni pătlagină face prea reseedui. Boli si daunatori

pulverulent atac mucegaiuluiP. majorepe vreme uscată.

 • recoltare și depozitare Se taie frunzele după cum este necesar, și uscați-le pentru uz medicinal.
 • Harvest crampoane de flori atunci când semințele încep să se maturizeze și să le usuce pentru a colecta semințe. Patlagina

Unii oameni au poreclit „amprenta omului alb“, deoarece semințele sale au fost spălate în pantaloni manșete coloniști și replantate mai târziu.

Când te uiți la el în viitor, ar trebui să-l găsești mult mai util!