Știați că placa crește riscul bolilor cardiovasculare? Puteți controla cu ușurință, și aici sunt câteva sfaturi pentru a vă ajuta. Br 1. Periați-vă dinții timp de cel puțin două minute

Cumpărați un cronometru și folosiți-l pentru a vă timp timpul de periere, care nu trebuie să fie mai mic de două minute (periile de dinți electrice au cronometre).

Du-te încet, având grijă de trei sau patru dinți la un moment dat și înclinând peria la 45 °, împrăștiind dinții și gingiile.

  • Periați toate suprafețele dentare într-o mișcare de rotație sau "rotiți" acolo unde este posibil, trecând de la gingie la dinți.
  • Periajul eficient este singura modalitate de a elimina biofilmul, placa bacteriana care provoaca problemele principale orale.
  • Și periați dinții cel puțin de două ori pe zi, dimineața și seara. Schimbarea 2. Schimbați frecvent periuța de dinți
  • O perie zdrobită și uzată își va pierde eficiența și poate chiar să deterioreze dinții și gingiile.
Nu uitați să schimbați periuța de dinți la cel puțin două luni.

3. Fluturarea

  • Pensulele din alamă sau cilindrice sunt necesare pentru curățarea interdentară (35% din suprafața dinților) și îndepărtarea plăcii dintre dinți și sub gingie înainte de a se desface. se transformă în tartru.
Deoarece acumularea plăcii este zilnică și odată ce se formează tartrul, numai un dentist îl poate elimina.

Potrivit Canadian Dental Association, doar 30% din canadieni folosesc zilnic dentare. Allez 4. Mergeți la medicul dentist

  • Desfaceți dinții dvs. de două ori pe an, sau la fiecare trei luni dacă aveți boli de inimă. Discutați cu medicul dentist cu privire la tratamentele pe care le luați: unele medicamente, cum ar fi antihipertensivele, pot crește riscul de boală parodontală. S 5. Stimularea salivării
  • O gură uscată promovează apariția cavităților. Guma gumă fără zahăr pentru a stimula salivarea. P 6. Gândiți-vă la antibiotice
Persoanele cu boli de inimă (cum sunt valvulopatiile) pot avea o infecție cardiacă gravă după o procedură dentară.

Discutați cu medicul dentist și medicul dumneavoastră despre administrarea antibioticelor înainte de procedurile dentare.

  • 7. Și apă de gură?
Folosiți apă de gură în caz de inflamație sau după intervenție chirurgicală, dar nu în mod regulat, deoarece acest lucru perturbă flora orală. Utilizarea prelungită poate crește riscul de apariție a cancerului oral.