Orașul, poluarea și inima

Mai multe studii și mai multe arată o corelație între poluare și boli de inima. Pentru a vă proteja corpul împotriva poluării, vă oferim câteva sfaturi.

Consecințele de sănătate ale unui mediu poluat

Intr-un studiu german, oamenii de stiinta au descoperit ca oamenii prinși în ambuteiaje în timpul călătoriilor a avut de trei ori riscul de a avea un atac de cord într-o oră alături de cei care nu au avut această problemă. Acesta este un fapt sobru.

Acești cercetători au studiat 691 de cazuri de infarct și au constatat că în unul din 12 cazuri, infarctul a fost legat de blocajele de trafic. Ei nu au putut determina dacă infarctul miocardic se datorează congestionării traficului sau expunerii la niveluri ridicate de poluanți atmosferici; dar, deoarece unii dintre subiecții din studiu au folosit transportul public, au ales a doua ipoteză, și anume poluarea. Mai mult, știm că trăind într-un mediu în care traficul este ridicat nu este, de asemenea, bun pentru sănătate: există mai multe boli de inimă.

Principalele pericole de poluare cu ozon sunt, gaze agresive si particule fine (un fel de praf funingine) care provin de la autoturisme, camioane, fabrici și arderea cărbunelui. Cel mai subțire dintre ei poate pătrunde adânc în plămâni; care transportă compuși toxici, apoi creează condiții inflamatorii care accelerează formarea plăcilor în artere. Des Activitățile fizice care sunt bune pentru inimă, cum ar fi ciclismul și jogging-ul, sunt dăunătoare atunci când calitatea aerului este slabă. Astfel, cercetătorii finlandezi au practica la femeile cu antecedente de boli cardiace coronariene intr-o sesiune de exerciții de electrocardiograma două ori pe săptămână timp de șase luni: atunci când nivelul de poluare a fost ridicat, au aratat episoade de ischemie - c ' adică, scăderea fluxului sanguin către inimă - multe altele.

Fii atent la calitatea aerului!

Poluarea aerului este un factor de risc incontestabil cardiovascular, iar știința a dovedit-o. American Heart Association, de exemplu, recunoaște că poluarea aerului este chiar mai gravă pentru inimă decât pentru plămâni.

Într-un studiu epidemiologic de 500.000 de adulti, cercetatorii au descoperit ca poluarea aerului în orașele americane cauzate de doua ori mai multe decese de la boli de inima decat din cauza cancerului pulmonar sau alte boli respiratorii. Potrivit Fundației Heart and Stroke din Canada, smogul poate fi la fel de rău pentru tine ca și fumul de țigară. Nimeni nu este scutit de poluarea aerului, dar persoanele cu diabet zaharat și cardiac sunt în mod deosebit expuse riscului.

Când aveți boli de inimă, astm sau diabet, este important să evitați poluarea, în special în timpul lunilor foarte calde de vară. Aceasta este ceea ce Health Canada recomandă.

Ascultați radioul sau televizorul pentru a afla despre calitatea aerului atmosferic și avertismentele de smog. Planificați-vă ziua cu aceste informații în minte.

  • În timpul zilelor smogy, limitați activitatea fizică în aer liber sau amânați-o.
  • Reducerea expunerii autovehiculelor prin evitarea activității fizice în apropierea zonelor mari de trafic, în special la orele de vârf.
  • Nu lăsați motorul mașinii să funcționeze atunci când sunteți oprit: este cea mai bună contribuție pe care o puteți aduce în aer pe care oamenii o respiră.