Există mai mult de 100 de tipuri diferite de artrită. Nu utilizați descrieri sumare pentru a vă diagnostica durerile și durerile. În schimb, faceți o întâlnire cu medicul dumneavoastră și faceți o evaluare completă. Simptomele dvs. sunt unice și numai medicul dumneavoastră poate determina ce boală ați putea avea.

Găsirea specialistului potrivit este o parte importantă a diagnosticării simptomelor. Este posibil să dureze mult timp pentru a scăpa de multe alte tulburări asemănătoare cu evenimentul special de artrită, înainte ca medicul dumneavoastră să poată face un diagnostic definitiv. Încă o dată, tu și medicul tău trebuie să fii arhitecții acestui important proces de diagnosticare.

Pentru a vă ajuta să vă dați o idee despre polimiozita și artrita psoriazică, iată un scurt ghid. Puteți utiliza aceste informații pentru a începe o conversație cu medicul dumneavoastră.

Polymyositis

Polymyositis este o boală cronică a țesutului conjunctiv. Se caracterizează prin inflamație dureroasă și degenerare musculară. Este o afecțiune care apare la adulții cu vârsta cuprinsă între 40 și 60 de ani sau la copii cu vârsta cuprinsă între 5 și 15 ani. Femeile sunt de două ori mai multe șanse ca bărbații să dezvolte această afecțiune.

Cauzele și simptomele

Deși cauza este necunoscută, virușii sau reacțiile autoimune pot juca un rol în apariția polimiozitei. Și cancerul poate declanșa boala. Simptomele care pot începe în timpul sau imediat după infectare includ slăbiciune musculară (în special în brațe, șolduri și coapse), dureri musculare și articulare, erupții cutanate, dificultăți la înghițire, febra, oboseala sau pierderea in greutate.

Polymyosita este adesea diagnosticată pe baza măsurării slăbiciunii musculare a umerilor sau a șoldurilor, prin detectarea unei erupții caracteristice sau prin creșterea nivelului anumitor enzime musculare din sânge.

Ce puteți face

Restricționarea activităților atunci când inflamația este mai intensă poate ajuta la ameliorarea polimiozitei.

În general, un corticosteroid oral (cel mai adesea prednison) îmbunătățește lent puterea și ameliorează durerea și umflarea, pentru a controla boala. În unele cazuri, totuși, prednisonul agravează de fapt boala. În aceste cazuri, acestea sunt medicamente imunosupresoare care sunt utilizate în loc de, sau lângă, prednison.

Artrita psoriazică  Artrita psoriazică este similară artritei reumatoide, dar nu produce anticorpii caracteristici ai artritei reumatoide. Un test de factor reumatoid negativ distinge artrita psoriazică de artrita reumatoidă.

Artrita psoriazică afectează aproximativ 10% dintre persoanele cu psoriazis, o boală a pielii. Acest tip de artrită se poate dezvolta la orice vârstă, dar este de obicei cu vârste între 30 și 50 de ani. Ereditatea pare să joace un rol important în susceptibilitate.

Cauze și simptome

Psoriazisul (o afecțiune a pielii care provoacă arsuri de erupții cutanate roșii și unghii îngroșate, ucisă) poate preceda sau urma inflamația articulară.

Artrita psoriazică afectează în mod obișnuit articulațiile degetelor și degetelor de la picioare. Când inflamația este cronică, articulațiile se pot umfla și se deformează.

Ce se poate face

Tratamentul artritei psoriazice vizează controlul erupțiilor cutanate și reducerea inflamației articulațiilor. Câteva medicamente care sunt eficiente în tratamentul artritei reumatoide sunt de asemenea utilizate pentru tratarea artritei psoriazice. Printre acestea se pot menționa compuși de aur, metotrexat, ciclosporină și sulfasalazină.

Dacă sunteți preocupat de artrită, păstrați această informație în minte înainte de următoarea vizită medicală, astfel încât să puteți discuta cu medicul dumneavoastră și să găsiți o soluție.