Cartofii sunt legume de stamina care pot supraviețui aproape orice, chiar secetă. Ele sunt, de asemenea, pline de nutrienți și compuși care ajută la lupta împotriva bolii.

De ce mănâncă cartofi?
 • Această mâncare preferată a canadienilor, servită cu o piele bogată în fibre, este nutritivă, satisfăcătoare și conține mulți compuși cu proprietăți vindecătoare.
 • Evitați caloriile suplimentare prin degustarea cartofilor în forma lor naturală redusă de grăsimi, chewy și neprelucrate.
Ce conțin?

Anthocianine: acești pigmenti antioxidanți, găsiți în piele de cartofi purpuriu, albastru și roșu, combaterea cancerului și a bolilor de inimă.

Caffeic și acidul ferulic: găsite în pielea de cartofi, aceste produse fitochimic combina pentru a distruge carcinogeni periculoase.

Acid clorogenic: acest produs fitochimic ar ajuta la prevenirea cancerului prin prevenirea formării compușilor de azot carcinogen.

Complex carbohidrați: Aceste elemente nutritive produc energie și ajută la gestionarea depresiei, pirozis și funcția de memorie.

Potasiu: Alimentele bogate în potasiu, cum ar fi cartofii, sunt asociate cu o sănătate cardiovasculară mai bună și cu un risc mai scăzut de pietre la rinichi.

Inhibitorii de protează: Acești compuși sunt promițători în lupta împotriva cancerului în etapele primare și secundare.

Saponinele: saponinele pot reduce riscul de apariție a bolilor de inimă și a cancerului.

Vitamina B6: Această vitamina B cardioprotectoare poate ameliora simptomele de depresie, insomnie și PMS.

Vitamina C: În timp ce consumăm cartofi în cantități mari, acestea sunt una dintre principalele surse de vitamina C pentru canadieni. Această importantă vitamină antioxidantă protejează împotriva radicalilor liberi și îmbunătățește funcția imună.Maximizați beneficiile

Pentru a obține cele mai multe substanțe nutritive, mâncați cartofii cu pielea lor și gătiți-le în cuptor, cu microunde sau cu aburi.
 • Dacă preferați să coajați, îndepărtați cel mai subțire strat de piele posibil.
 • Dacă se fierbe, lăsați pielea și să încerce reutilizarea apei de gătit, care se găsesc cantități mari de vitamine B
 • sănătății Informații
Un studiu de oameni sanatosi in varsta, cu pierderi de memorie a relevat că consumul a 250 de grame (o ceașcă) de cartofi piureți poate îmbunătăți semnificativ memoria pe termen scurt și lung.
 • Oamenii de știință au speculat că cartofii stimulează producția de substanțe chimice din creier care promovează memoria.
 • Adăugați-le în dieta dvs.
Adăugați cartofii la supă și tocană și, atunci când sunt fierte, puneți o porție pentru a îngroșa antena.
 • Pregătiți o supă rece cu cartofi într-o mișcare lentă. Pur și simplu gătiți felii de cartofi nețesute până când vă faceți griji. Apoi, stivuiți-le cu zară (suficient pentru a obține consistența de supă groasă, dar ușor de mâncat cu o lingură) și sare. Se amestecă ceapa verde și mărarul proaspăt tăiat.
 • Pentru a pregăti cartofi piure, gatiți cartofii cu pielea lor și turnați o parte din apa de gătit în cartofi piure. Păstrați apa rămasă pentru supă și tocană.
 • Faceți o vinaigrette folosind cartofi piure de substitut pentru o parte din ulei, apoi adăugați usturoi tocat și suc de lămâie sau oțet.
 • Pentru o salată de cartof colorată, utilizați cartofi mov, roșu, albastru, galben și alb, lăsând pielea în urmă.
 • Adăugați cubulețe mici de cartof copt la friptura dvs. și chiftele de hamburger.